Organisatie

publiq

publiq vzw is de organisatie achter UiTdatabank, UiTinVlaanderen, Vlieg, museumpas, UiTX, CultuurKuur … Via digitale producten, sterke merken en een uitgebreid netwerk van partners geven wij elke dag “meer mensen, meer goesting in meer vrije tijd”. Omdat publiq een samenleving ziet waar vrije tijd leidt tot ontmoeting, initiatief en gedeelde beleving. Waarin elk individu kan en wil deel uitmaken van een publiek.


Functieomschrijving

publiq zoekt een content marketeer om het marketing- en communicatieteam, een groepje cultuurliefhebbers met een hart voor marketing en all things digital, te ondersteunen tijdens een Beroepsinlevingsstage (BIS).

Als content marketeer inspireer je, samen met het team, dagelijks duizenden bezoekers om eropuit te trekken in hun vrije tijd. Je creëert vooral inspirerende content voor UiTinVlaanderen, Vlieg & UiTX, al is het mogelijk dat ook museumPASSmusées en UiTPAS een beroep doen op je skills.


Takenpakket:

Via deze BIS stage kan je je vaardigheden en competenties uitbreiden via onder meer volgende taken en verantwoordelijkheden.

Je zal het team in de eerste plaats ondersteunen als content marketeer:

 • Je bent niet alleen aanwezig bij onze maandelijkse brainstorms, je brengt ook zelf verfrissende ideeën voor social formats, artikels, toptopicals aan.

 • Je maakt zelf content. Je schrijft listicle-artikels en nieuwsbrieven met tips en/of je maakt Facebook ads, Reels en TikToks… op basis van een contentplanning.

 • Je leert daarnaast ook werken met social ads, SEO en SEA.

 • Je verantwoordelijkheden nemen toe wanneer je bewijst er klaar voor te zijn.


Daarnaast denk je ook mee over de conceptuele en creatieve uitwerking van een campagne en verzorg je vervolgens de volledige praktische uitvoering.


 • Je vraagt offertes op, vergelijkt ze en doet aanbevelingen aan je team.

 • Je neemt contact met interessante partners (cultuurhuizen, musea) en zorgt dat gemaakte afspraken nagekomen worden.

 • Je bent aanwezig op evenementen om onze producten te presenteren en de doelgroep (jongeren of museumliefhebbers) gericht te informeren en te inspireren.

Profiel

 • Je studeert of bent afgestudeerd in digitale communicatie, marketing of journalistiek.

 • Je wil andere mensen graag inspireren met vrijetijdstips die bij hen passen.

 • Mensen lezen graag wat je (foutloos) schrijft. Je hebt oog voor detail: de content die je maakt is helemaal af.

 • Sociale media (Facebook, Instagram, TikTok …) hebben geen geheimen voor je.

 • Je werkt zelfstandig aan je taken, maar stemt steeds af met je stagementor en de rest van het team. Je bent bereid om met feedback aan de slag te gaan.

 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit. Je weet dat een idee niets is zonder planning en uitvoering.

 • Ken je de basics van Adobe Creative Cloud? Vind je je weg in Facebook Business Manager of Google Analytics? Dan heb je een streepje voor.

Aanbod

Leerrijke werkervaring bij een dynamische organisatie in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert). Je wordt begeleid door een ervaren marketing- en communicatieteam. En krijgt van ons een warm welkom, persoonlijke begeleiding en veel feedback. Wij leren bovendien ook graag bij van jou.

Je kan kiezen tussen een voltijdse (100%) of deeltijdse (80%) beroepsinlevingsstage. Tijdens deze stage kan je je werkloosheidsuitkering blijven ontvangen op voorwaarde dat je een vrijstelling van beschikbaarheid krijgt van VDAB. Bovendien ontvang je een bijdrage van de werkgever. Meer informatie over BIS vind je op https://www.vdab.be/opleidinge...;

Daarnaast bieden we een volledige terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en een aantrekkelijke verlofregeling.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest