Maak UiTPAS zichtbaar op elk moment in de 'klantenreis'

Hoe maak je UiTPAS zichtbaar aan je balie? Hoe prikkel je je bezoekers ter plaatse om met UiTPAS aan de slag te gaan? Hoe zorg je ervoor dat je inwoners in één oogopslag zien wat UiTPAS is en wat de voordelen zijn?

We helpen je op weg met enkele voorbeelden én een handige toolkit.

Aan de balie en via flyers

Baliemedewerkers hebben vaak het belangrijkste eerste contact met de bezoeker. Zorg dat zij steeds vol vertrouwen kunnen antwoorden op elke UiTPAS-vraag van de bezoekers. Ondersteun hen daarbij via flyers, stickers of affiches waarin je de welkomstvoordelen en omruilvoordelen in de kijker zet.

De spaarzuil

Herhaling leidt tot gewoonte. Geef je UiTPAS-houder op de juiste momenten de juiste duwtjes in de rug: zorg dat de spaarzuil goed zichtbaar staat, bijvoorbeeld aan de balie. Zo kan de onthaalmedewerker ook uitleg geven indien nodig.

QR-codes

Heb je niet veel plaats om de spaarzuil (op een (goed zichtbare locatie) te zetten? Is de zuil niet voor iedereen toegankelijk? Kan je de zuil niet aansluiten omdat je activiteit bijvoorbeeld buiten doorgaat? Maak gebruik van opvallende QR-codes.

Raamstickers

Verbleekt je UiTPAS-communicatie tussen alle andere flyers en posters? Introduceer eens een alternatief zoals raamstickers.

De weg wijzen

Soms is het niet mogelijk om de spaarzuil aan de balie of op een goed zichtbare plaats te zetten. Beplak de vloer met leuke voetjes die de weg wijzen naar de zuil.

Eventcommunicatie

Naast QR-codes kan je ook gebruik maken van in het oog springende promostands op festivals, markten, lanceringsevents ...

In Deerlijk kunnen de sportclubs beachflags met het UiTPAS-logo erop ontlenen. Die kunnen aan de balie of kassa worden gezet waar er punten worden gespaard. Dit werkt echt goed!”
Delphine Decock
sportconsulente Deerlijk

Als het iets meer mag zijn

Vaak volstaat een folder of affiche niet, en is er meer nodig om bezoekers en voorbijgangers te doen kennismaken met UiTPAS.

Voetjes, raamstickers, QR-pancarte

publiq ontwierp voetjes, raamstickers en een QR-bol in algemene UiTPAS-huisstijl. Die kun je gratis opvragen en zelf laten drukken in je materiaal naar keuze.

Sprekende foto's in je communicatie

Wil je UiTPAS in de kijker zetten met kwalitatief beeldmateriaal? Dan kun je vrij beelden gebruiken uit onze UiTPAS-fotodatabank, mits vermelding van de fotograaf. Lees eerst nog even deze informatie over beeldvorming voor je ermee aan de slag gaat.

© Lies Engelen Photography

Toolkit zichtbaarheid UiTPAS

Een praktische handleiding voor alle UiTPAS-trekkers of UiTPAS-verantwoordelijken die sterker willen inzetten op de zichtbaarheid van UiTPAS op locatie, in de gemeente en bij partners.