Ontmoeting en uitwisseling

Uit een bevraging over Cultuurkuur, leren we dat mond-tot-mond reclame het beste werkt, ook voor cultuureducatief aanbod. Daarom is het belangrijk dat verschillende partners elkaar ook effectief ontmoeten. Leerkrachten zitten vaak met heel wat vragen: Is dit aanbod wel geschikt voor mijn klas of onderwijsniveau? Sluit dit aanbod aan bij de leerdoelen?

Je kan deze ontmoeting en uitwisseling tussen enerzijds scholen en anderzijds cultuureducatieve partners op verschillende manieren organiseren.

Een (half)jaarlijks overleg

In sommige steden en gemeenten bestaat er al een ‘scholenoverleg’. Misschien kun je eenmaal per jaar met een aantal organisaties aansluiten bij dit overleg. Zo geef je deze organisaties de kans om zich voor te stellen aan de scholen en hun aanbod toe te lichten.

Een ontmoetingsdag/markt/avond/infosessie…

Alle cultuureducatieve partners en geïnteresseerde leerkrachten samenbrengen op één locatie is ook een optie. In Brugge organiseert de stad jaarlijks in juni een ‘Uitmetjeklasmarkt’. Leerkrachten kunnen gezellig komen snuisteren in het educatieve aanbod van de Brugse cultuurhuizen, stadsdiensten en educatieve organisaties. Ook zijn er een aantal workshops en presentaties. Nadien wordt nog een hapje en een drankje aangeboden. Ook in Kortrijk is er een gelijkaardige ontmoetingsavond.

Jouw gemeentelijk aanbod voor scholen op Cultuurkuur

Via een aparte, eigen ingang op cultuurkuur.be (bijv. www.cultuurkuur.be/aanbodhasselt) kunnen steden en gemeenten voortaan op een eenvoudige manier hun lokaal cultuureducatief aanbod bekendmaken. Ook cultuurpartners kunnen op deze manier bekendgemaakt worden (bijv. www.cultuurkuur.be/partnershasselt).

Door binnen de omgeving van Cultuurkuur te blijven, behouden de leerkrachten alle voordelen in één klap:

Benieuwd hoe dat er voor jouw stad of gemeente uitziet? Vraag vrijblijvend je link aan bij Annelies.

Heeft jouw gemeente een eigen platform dat cultuuraanbod voor scholen verzamelt? Contacteer ons om te bekijken hoe we elkaar kunnen versterken.

Eva Willemen
Neem contact op met
Eva Willemen
Product manager Cultuurkuur & publiq.be
email hidden; JavaScript is required