Met de komst van de gemeenten uit het Neteland, Stuifzand en Merksplas zullen in totaal twintig gemeenten de handen in elkaar slaan om via de spaar- en voordelenkaart UiTPAS meer mensen te bedienen met meer vrije tijd.

Van de ca. 370.000 inwoners uit de UiTPAS regio Kempen zal zo’n 10% met de UiTPAS aan kansentarief ook de kostprijs van deelname aan sport-, jeugd-, cultuur- of vrijetijdsactiviteiten serieus zien dalen, naast de spaar- en ruilmogelijkheden die er zijn voor iedereen.

Met de UiTPAS worden voor de kwetsbaren de financiële drempels verlaagd. Tegelijk is het belangrijk dat de UiTPAS voordelig is voor iedereen. Ook ik ga er zeker mijn voordeel mee doen.
Barbara Rommens
voorzitter Stuifzand en schepen van Dessel

Steeds meer UiTPAS-partners

UiTPAS Kempen groeit niet alleen in oppervlakte, ook het aantal verenigingen en organisatoren van vrijetijdsaanbod zien er meer en meer de voordelen van om UiTPAS-partner te zijn. Of het nu het museum, de bibliotheek, het gemeenschapscentrum, een fanfare, een voetbalclub, een jeugdbeweging, een dansclub, een poppentheater of een aanbieder van zomerkampen is, iedereen die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt en de UiTPAS principes aanvaardt kan zich melden om UiTPAS partner te worden.

Turnhouts schepen van cultuur Astrid Wittebolle was er van bij het prille begin bij: “We zijn met 4 gemeenten begonnen en dat met het eigen gemeentelijke vrijetijdsaanbod. Vandaag telt UiTPAS Kempen 7 gemeenten én meer dan 150 organisatoren die meedoen. Met de komst van de nieuwe gemeenten zal dit enorm groeien en dat zien we graag gebeuren."

Regionale aansluiting

Je UiTPAS-gemeente draait op volle toeren en je denkt aan regionale uitbreiding. Hoe begin je eraan? Wie betrek je? We maken je wegwijs in de te nemen stappen.

Meer lezen

UiTPAS-regio's, steden en gemeenten

UiTPAS vind je in 100 steden en gemeenten in Vlaanderen.

Meer lezen
publiq""

UiTPAS Startersdag

30 aug 2022 10:00 - 12:00
Online event

Ben je nieuw bij UiTPAS of kun je een opfrissing gebruiken? Op deze startersdag hoor je alles wat je moet weten over UiTPAS!

Meer lezen