Hallo, ik ben Maxine. Ik ben 20 jaar en ik studeer Communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel. In mijn laatste bachelorjaar kreeg ik de opdracht om een tweede stageplaats uit te kiezen. Een stage die te maken heeft met communicatie, heel breed dus. Na een lange moeilijke zoektocht vanwege corona, kwam ik uit bij publiq vzw. Ik besloot te solliciteren en na een gesprek werd ik gekozen als stagiaire voor het team Publieksontwikkeling en meer specifiek voor de b2b communicatie van Schatten van Vlieg.

Met de zomeractie ‘Schatten van Vlieg’ organiseert publiq jaarlijks een campagne voor families over heel Vlaanderen en Brussel. Dankzij deze actie laten meer dan 300 cultuurlocaties (musea, bibliotheken, kastelen, parken…) en gemeenten families van hun aanbod proeven? Jaarlijks bereikt de actie zo'n 70.000 kinderen.

Als stagiaire communicatiemanagement stond ik de projectmedewerkers van Vlieg bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van de zomercampagne van ‘Schatten van Vlieg’ 2021. Samen met mijn stagementor Liesel was ik verantwoordelijk voor alles wat dus te maken had met de organisatie, communicatie en administratie van de deelnemende huizen voor de campagne. Daarnaast stond ik ook in voor het contact met de leveranciers over het campagnemateriaal. Als extra kreeg ik soms taken ook voor andere producten van publiq, zoals UiTPAS, UiTdatabank en museumpas omdat de verschillende afdelingen ook nauw samenwerken.

Vanwege de corona ben ik 3 keer naar kantoor mogen gaan op 12 weken tijd, dat was wel erg zuur met dat telewerken de norm was. Alleen thuis of op kot achter mijn computer was niet even leuk als op de werkvloer bij publiq.

Veel kan ik niet vertellen over de werksfeer of het hele team omdat ik niet vaak naar kantoor ben mogen gaan. Maar ik werd wel enorm goed opgevangen van thuis uit. Er werden wekelijks meetings gepland, ik werd altijd overal in betrokken en op de hoogte gehouden. De momenten dat ik wel naar kantoor mocht komen voelde ik me helemaal thuis en was er wel een leuke sfeer, iedereen at samen in de mate van het mogelijke, we gingen samen lunch gaan halen en erna werd er gepauzeerd en gebabbeld tijdens de middag.

De verantwoordelijkheid die je al krijgt als stagiaire is super, je wordt helemaal meegetrokken in het bedrijf, je mag je eigen ideeën en feedback geven. Ik werkte van thuis uit en voelde me altijd betrokken, maar toch zeer zelfstandig. Daaruit leer je wel enorm veel. De taken zijn zeer afwisselend en zeker niet saai, al zat er toch wel soms wat administratie bij dat wat minder leuk was om te doen. Dit werd dan wel weer goed gemaakt met bijvoorbeeld een creatieve taak, dus dat compenseerde voor mij wel.

Het is zeker een aanrader als je houdt van cultuur en graag veel betrokken wilt zijn in het team. Je moet zeker niet bang zijn om vragen te stellen en je mag altijd je eigen zegje doen. Je moet wel leren heel zelfstandig te zijn en je verantwoordelijkheid op te nemen. Als je dus opzoek bent naar een stage, ga dan zeker solliciteren bij publiq!

Ook stage lopen bij publiq? Hou onze vacatures in het oog!