Familielabel Vlieg organiseert voor de 15e keer schattentochten in en rond bibliotheken, musea, erfgoed en openluchtlocaties in heel Vlaanderen en Brussel voor families met kinderen tot 12 jaar. Ga mee op schattenjacht tussen 1 juli en 30 augustus op meer dan 350 locaties. Zie jij wat ik zie? Wie goed kijkt, vindt de schat.

Ontdek een zomer lang nieuwe cultuurplekken bij jou in de buurt

Ook deze zomervakantie hebben veel families nood aan coronaproof activiteiten dicht bij huis. De deelnemende cultuurhuizen en organisaties grijpen graag deze kans om hun aanbod op een originele manier extra in de kijker te zetten. Voor Schatten van Vlieg stippelden ze een spannende zoektocht uit. De schatkisten liggen verscholen tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kasteel …

Leuk om op plaatsen te komen waar we nog niet kwamen. Dicht bij huis en toch iets nieuw.
Mama Iemke
over Schatten van Vlieg 2020

Zie jij wat ik zie?

Dit jaar draait Schatten van Vlieg rond het thema ‘kijken’. Onderweg staan kinderen stil bij wat ze zien en voeren ze creatieve en speelse opdrachten uit. Het concept en thema lenen zich in ieder geval uitstekend voor een coronaveilige tocht. Heel wat zoektochten gaan buiten door, bovendien weten alle deelnemende locaties ondertussen perfect hoe ze families een aangename ervaring kunnen bieden. Ook in de zomer van 2020 is Schatten van Vlieg coronaproof kunnen doorgaan en klokte de actie af op meer dan 70.000 bezoekers.

Met Triënnale Brugge zetten we actief in op een aanbod voor gezinnen. Met de Schatten van Vlieg-zoektocht willen we kinderen op een laagdrempelige manier onderdompelen in de taal van hedendaagse kunst en architectuur. Zo trachten we hun waardering hiervoor aan te scherpen. Zij zijn namelijk het publiek van de toekomst.
curatorial team
Triënnale Brugge

Win een heerlijk familieweekend

Is de schat gevonden? Dan volgt er een beloning: een stickervel. Er zijn drie verschillende stickervellen - meerdere zoektochten doen, loont dus de moeite. Op de stickervellen staat een wedstrijdcode. Schattenjagers vullen deze in op de website van UiTmetVlieg om kans te maken op heerlijk familieweekend aan zee. Wie een UiTPAS heeft kan een punt sparen bij de deelnemende schattenlocaties voor een extra wedstrijdcode.

UiTmetVlieg inspireert families

Schatten van Vlieg is een initiatief van publiq in samenwerking met My Family. Al voor het 15de jaar op rij brengen de zoektochten families met kinderen tot 12 jaar op een speelse manier in contact met cultuur en vrijetijdsbesteding. De actie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus 2021 op meer dan 350 locaties in Vlaanderen en Brussel. Op UiTinVlaanderen, een product van publiq, vinden families het hele jaar door vrijetijdsinspiratie onder het Vlieg-label.

Meer info en de deelnemende locaties vind je op www.schattenvanvlieg.be.
Bekijk alle locaties op de kaart.

Liesel Verdonck
Neem contact op met
Liesel Verdonck
Coördinator Schatten van Vlieg / EU-voorzitterschap: Conferentie Digitale Transformatie
email hidden; JavaScript is required

Schatten van Vlieg

Kinderen ontdekken jouw culturele locatie, op zoek naar de verborgen schat.

Meer weten