UiTPAS, het spaar- en voordelenprogramma voor vrije tijd, bestaat tien jaar. Intussen hebben 400.000 Vlamingen een UiTPAS: ze spaarden samen al meer dan 10 miljoen UiTPAS-punten, bij meer dan 4.000 organisaties in Vlaanderen en Brussel. Die punten ruilen pashouders vervolgens om voor kortingen en andere voordelen.

De grootste voordeelpas voor vrije tijd

UiTPAS is het Vlaamse spaar- en voordelenprogramma voor cultuur, sport en jeugd. "Als UiTPAS-houder spaar je punten bij heel wat activiteiten in Vlaanderen en Brussel, die je kan omruilen voor kortingen, bijzondere belevingen of fijne cadeautjes,” zegt Ellen Van den Berghe, directeur operationele diensten publiq. “Denk maar aan een cinematicket aan halve prijs, een drankje in je cultuurcentrum of een gratis zwembeurt.”

10 miljoen gespaarde punten

Tien jaar na de oprichting telt UiTPAS meer dan 400.000 pashouders, verspreid over 129 gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Samen hebben ze nu de kaap van 10 miljoen gespaarde punten gerond, een nieuwe mijlpaal voor UiTPAS.

“Elke keer als we tijdens een activiteit voorbij een UiTPAS-zuil komen, herinneren mijn dochters me eraan een punt te sparen. Dat loopt al snel op. Hun grote doel is voldoende punten verzamelen om dankzij UiTPAS gratis te kunnen gaan schaatsen.” zegt Pieter, UiTPAS-pashouder.

UiTPAS voor iedereen

Wie een beperkt inkomen heeft, kan een UiTPAS aan kansentarief krijgen, en genieten van korting op alle vrijetijdsactiviteiten van UiTPAS-partners. Sinds de start van UiTPAS maakten pashouders al een miljoen keer gebruik van die korting.

Het is belangrijk dat iedereen in Vlaanderen kan participeren aan het rijke vrijetijdsaanbod. Vlaanderen zet daarop in door het aanbod kenbaar te maken en drempels zoveel mogelijk te verlagen, met de hulp van UiTPAS.
Jan Jambon
Vlaams minister-president

Over UiTPAS

UiTPAS is de spaar- en voordeelpas voor vrije tijd buitenshuis. Met UiTPAS spaar je punten bij activiteiten in heel Vlaanderen en Brussel, die je vervolgens kan omruilen voor kortingen en andere voordelen. Mensen met een beperkt budget krijgen met UiTPAS bovendien korting op alle activiteiten. Meer dan 4000 organisaties in 129 steden en gemeenten bieden UiTPAS al aan.

Meer op uitpas.be

Over publiq

Wat valt er te beleven in je vrije tijd? Op die vraag wil publiq vzw een antwoord geven. Mensen en activiteiten verbinden - met stapstenen waar nodig: dat is onze missie. Als specialist in vrijetijdscommunicatie zet publiq in op platformen, producten en campagnes waar aanbod en publiek elkaar vinden. Dat doen we met UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTX, UiTPAS, de UiTdatabank en de museumpas. En samen met organisatoren, overheden en experts.

Perscontact

Kathleen Mine
Neem contact op met
Kathleen Mine
UiTPAS marketing manager
email hidden; JavaScript is required