We lanceerden bij publiq onlangs www.UiTinhuis.be en www.ThuismetVlieg.be, waar we samen met de cultuur- en vrijetijdssector alle tips voor digitale vrijetijdsbesteding verzamelen.

Het resultaat is prachtig aanbod dat we nu ook graag onder de aandacht brengen bij die groepen waar ‘thuis’ een andere invulling krijgt.

Ook voor de welzijnssector

De corona-crisis treft de welzijnssector diep. In heel wat voorzieningen valt de vrijetijdsbesteding weg. We verzamelden samen met de sector heel wat lijstjes met het digitale aanbod dat gratis toegankelijk is. Zo zijn er virtuele museumtours. Je kan opnames bekijken van de beste concerten en podiumvoorstellingen, van opera tot rockconcerten tot poppentheater. Er zijn online voorleesuurtjes voor kinderen én volwassenen. En heel wat mooie films.

Hopelijk vindt ook de doelgroep waarmee jij werkt, een fijn aanbod. De tips zijn op dit moment niet geschreven met een specifieke doelgroep voor ogen. Ook zal het niet eenvoudig zijn om iedereen toegang te geven tot een ‘scherm’ en internetconnectie. We horen het graag als er ideeën zijn hoe we hier verder in zouden kunnen ondersteunen en kunnen aansluiten bij reeds bestaande initiatieven.

Zo komen we samen deze crisis door, met af toe tijd voor wat vrije tijd.