Wil je met jouw stad, gemeente of regio van start gaan met UiTPAS? Zet deze interesse om in de praktijk en dien je dossier voor 15 april 2020 in om zo snel mogelijk te beginnen.

dien je dossier in 

 

  • Wil je als stad of gemeente aansluiten bij een bestaande UiTPASregio? Dan hoef je geen dossier in te dienen.
  • Ben je een lokale vrijetijdsaanbieder? Deze regio's zijn al aangesloten bij UiTPAS. Surf naar de lokale UiTPAS-website en contacteer de plaatselijke UiTPAS-verantwoordelijke.

De eerstvolgende uiterlijke indiendatum is 15 april 2020

Verloop

Vanaf september 2019 is het mogelijk om als stad, gemeente of regio versneld te starten met UiTPAS. Een tweede versie van je dossier indienen is niet langer nodig.

  • Voldoet het lokaal bestuur aan de voorwaardendan zal de aanvraag tot de implementatie van UiTPAS worden goedgekeurd en kan je versneld starten. 
  • Afwijkingen zijn in beperkte mate mogelijk, maar moeten gemotiveerd worden. Hierover geeft de beoordelingscommissie feedback. 
  • Bij goedkeuring van het dossier ontvangt de stad of gemeente gratis ondersteuning door publiq tijdens de ontwikkelings- en lanceringsfase en bij de operationele werking.

Praktisch

Beoordeling van de dossiers

Een beoordelingscommissie bepaalt op basis van de ingediende dossiers welke steden, gemeenten of regio’s in aanmerking komen. Deze commissie zal een gemotiveerd advies aan de Raad van Bestuur van publiq formuleren, die op haar beurt de eindbeslissing neemt en de volgorde van de uitrol bepaalt.

Voorwaarden

Om te starten met UiTPAS moet een stad of gemeente voldoen aan een aantal voorwaarden:

1. solidaire kostendeling 20-40-40;
2. doelgroepcriteria gebaseerd op het statuut verhoogde tegemoetkoming en collectieve schuldenregeling;
3. aanwezigheid van een lokaal netwerk (afsprakennota vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede);
4. voldoende aanbod en een regionale intentie en visie.

Aansluiten bij een bestaande regio

Het is mogelijk aan te sluiten bij een bestaande UiTPASregio. In dit geval hoef je geen dossier in te dienen, maar ga je in gesprek met de regio waarbij je wenst aan te sluiten. Als aansluitende gemeenten neem je de bestaande afspraken over en ga je dus automatisch ook mee akkoord met de algemene UiTPASvoorwaarden. Aansluiten bij een bestaande regio kan in principe op elk moment, maar kan pas na goedkeuring door de regio waarbij je wenst aan te sluiten.

Interesse? Neem contact op met de UiTPASregio of via info@uitpas.be

 

Meer informatie?

Stuur een mailtje naar wim@publiq.be voor meer informatie of een toelichting in jouw stad of gemeente.

 

Alles over UiTPAS in jouw stad of gemeente