En toen was er corona

Heel even was het onzeker of de jaarlijkse zomerzoektocht van Vlieg (in meer dan 300 bibliotheken, musea, erfgoedlocaties,...) zou kunnen doorgaan. Toen in mei het verlossende bericht kwam dat cultuurhuizen mits maatregelen de deuren konden openen, zetten de deelnemende locaties meteen alles op alles om hun zoektocht coronaproof te maken.

Families voelen zich veilig

En dit namen de families hen in dank af: nu iedereen wat meer in eigen land blijft deze zomer, gaan we meer dan ooit op zoek naar onze eigen parels. Tussen 1 juli en 31 augustus hebben zo’n 70.000 kinderen en hun familie naar een schat gezocht op maar liefst 311 locaties verspreid over 167 gemeenten. Bibliotheken, musea, erfgoedlocaties,... allemaal organiseerden ze een zoektocht van Vlieg, met dit jaar als thema ‘Hoor jij wat ik hoor?’.

Bovendien bleek uit de publieksbevraging dat maar liefst 99,5% van de bezoekers zich veilig voelde op de locaties, dankzij de maatregelen van de organiserende huizen.

“Dit museum was op deze manier aangenaam te bezoeken voor zowel ouders als kinderen.”
Mama Mette
over de tocht in het Gruuthuusemuseum in Brugge

Hoofdprijs

Schattenzoekers vonden op het einde van hun tocht ook een unieke code in de schatkist, waarmee ze kans maakten op de hoofdprijs. Eléonore uit Gent was de hoofdwinnaar van Schatten van Vlieg 2020 en won een verblijf met haar familie in een vakantiehuisje midden in de natuur op het domein van CenterParcs. De familie wordt ook uitgenodigd in het Klankenbos.

UiTmetVlieg

Meer dan de helft van de families die op schattenjacht gaat, komt voor het eerst op die cultuurplek. En ook na de zomer kunnen families blijven genieten van uitstapjes in eigen land. UiTmetVlieg.be helpt hen op weg naar vrijetijdsaanbod dat goed bij hen past, of stimuleert om net iets anders te proberen.

Schatten van Vlieg 2020 in cijfers

Wil je ook een zoektocht organiseren in het kader van Schatten van Vlieg? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over de volgende editie waarvoor je je kunt inschrijven!