School en cultuurpartners vinden elkaar rond cultuuractiviteiten op Cultuurkuur. Het platform Cultuurkuur werd vernieuwd!

Leerkrachten vinden nu nog makkelijker tal van cultuureducatieve activiteiten, een ruim aanbod cultuurpartners, ondersteuning voor culturele projecten, inspiratie voor in de klas en informatie om het cultureel bewustzijn bij leerlingen te versterken.

Ondersteuning

Scholen kunnen op drie manieren ondersteuning aanvragen op het platform Cultuurkuur om cultuur in de klas te brengen of op cultuuruitstap te gaan:

dynamoOPWEG

Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximaal 30 personen per rit en volgens de bestaande dienstregeling.

dynamoPROJECT

Met dynamoPROJECT ontvangen scholen maximum 2000 euro voor een creatief traject op school. Daarbij werken ze minimum met 1 externe culturele partner meerdaags samen op maat van de school. Zo kunnen scholen bijvoorbeeld een regisseur inschakelen om hen te ondersteunen bij een toneelstuk of een choreograaf bij LO, een dichter bij wiskunde of een auteur en illustrator bij een project rond leesmotivatie.

Kunstkuur

Kunstkuur is een lokale samenwerking van drie jaar tussen een academie en een school uit het basis-, secundair of hoger onderwijs met eventueel een derde externe partner.


Primeur in Gent

Speciaal voor Gentse scholen en cultuurpartners is er nu de nieuwe pagina Cultuurkuur in Gent! Gentse scholen vinden hier activiteiten op maat en cultuurpartners in en rond de stad. De pagina biedt daarnaast inspirerende praktijkvoorbeelden uit Gentse scholen met praktische tips & tricks om zelf mee aan de slag te gaan.

Voeg je aanbod toe

Heb jij leuk scholenaanbod? Voeg je activiteiten toe aan UiTdatabank en bereik maandelijks meer dan tienduizend leerkrachten.

Cultuurkuur

Zoek en vind cultuur op school

Meer weten