Afgelopen maand werden zo'n 57.260 pashouders met een UiTPAS aan kansentarief automatisch verlengd. Op deze manier kunnen pashouders die er recht op hebben hun kortingen blijven ontvangen, zonder opnieuw langs de UiTPAS-balie te passeren. Nieuw dit jaar is dat de verlenging voor het eerst ook voor Brusselse pashouders werd toegepast.

Door deze automatische verlenging schakelen we ook een aanzienlijk stuk administratief werk uit. Steden en gemeenten moeten niet zelf nagaan of een pashouder nog recht heeft op verhoogde tegemoetkoming.

Paspartoe is de Brusselse UiTPAS

Verlengd op basis van verhoogde tegemoetkoming

De automatische verlenging gebeurt op basis van verhoogde tegemoetkoming*.

Verhoogde tegemoetkoming in de gezondheidszorg is een veelgebruikt criterium om een UiTPAS aan kansentarief toe te kennen. Grotendeels omdat registratiebalies dat makkelijk kunnen verifiëren. Sommige regio's kiezen voor het gele klevertje als identificatie, andere regio's kiezen voor een geldig attest dat je kan opvragen bij de mutualiteit.

*Recht op een verhoogde financiële tussenkomst van het ziekenfonds bij bijvoorbeeld doktersconsultatie, hospitalisatie of medicatie. Dit recht is vooral bedoeld voor mensen met een laag inkomen

Vragen?

Jean-Marie Hoffelinck
Neem contact op met
Jean-Marie Hoffelinck
Product manager UiTPAS
email hidden; JavaScript is required