Joachim: “We beschouwen onze sportclub in eerste plaats als een sociaal geëngageerde organisatie. De mogelijkheid om via de UiTPAS de financiële drempel voor kansarme gezinnen drastisch te verlagen, is volgens ons een belangrijke meerwaarde van het programma.”

De karateclub had hiervoor al een eigen regeling uitgewerkt voor gezinnen die het moeilijker hebben. Maar dit was steeds op individuele basis, rekening houdend met de mogelijkheden van de organisatie en de situatie van het betreffende gezin. Maatwerk dus, met extra inspanningen van de club als gevolg.

Stuctureler en voordeliger voor club en leden

Joachim: “De samenwerking met UiTPAS maakt de aanpak structureler en voordeliger voor zowel de club als de clubleden. In dit systeem is iedereen gelijk. Alle leden kunnen punten sparen en extra voordelen omwisselen. Voor mensen in armoede verlaagt UiTPAS de drempel aanzienlijk. Iedereen met het kansenstatuut heeft recht op dezelfde korting. Dit betekent een belangrijke tijdswinst voor zowel de club als de leden. Het systeem is voor iedereen duidelijk en eenduidig.”

Momenteel maakt tussen de 10 en 20% van de jeugdleden van de club hiervan dankbaar gebruik.

“Het gebruik van de UiTPAS aan kansentarief mogen we zeker als een succes beschouwen,”, zegt Joachim.

Inzetten op extra voordelen

Clubleden met een UiTPAS krijgen bij de start van het seizoen een reeks punten op hun UiTPAS, zodat ze er niet bij elke training aan moeten denken om een punt te sparen. Deze punten kunnen pashouders ruilen voor voordelen bij alle aanbieders in Vlaanderen en Brussel. Op deze omruilvoordelen wil de karateclub nu extra inzetten.

Joachim: “Op dit ogenblik maken we als club nog geen gebruik van alle mogelijkheden die de UiTPAS te bieden heeft. We denken wel al aan het verder uitwerken van een aantal zaken die we kunnen toevoegen.”

“We overwegen vooral om specifieke activiteiten aan het UiTPASaanbod te voegen, zoals aparte (kenningsmakings)workshops. Op deze activiteiten zouden pashouders dan extra punten kunnen sparen, of potentiële deelnemers zouden hun gespaarde punten kunnen omwisselen om deel te nemen aan de activiteit.” Op deze manier kan de club ook weer een nieuw publiek aantrekken die met de sport wil kennismaken.

> Meer UiTPAS in de Westhoek: Muziekclub 4AD (Diksmuide) is bovenlokale UiTPAS aanbieder: ook mensen met een kansenstatuut buiten de regio kunnen er een structurele korting genieten

> Meer sport en UiTPAS: UiTPAS Zuidwest neemt drempels weg voor KV Kortrijk fans.

Waarom UiTPAS partner worden?

1. Je stimuleert vrijetijdsparticipatie voor iedereen

2. Je bereikt een nieuw publiek

3. Trouw publiek kun je belonen en nieuw publiek kan je aanspreken via omruilvoordelen en gerichte acties.

4. Je surft mee op de UiTPAScommunicatie (website, nieuwsbrieven, segmentatiemails, folders,...)

5. Je krijgt inzicht in participatie- en publieksdata

Alles over UiTPAS voor aanbieders en steden & gemeenten