Organisatie

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen (KMSKA)
Jongbloed!, de jongerencrew van het KMSKA is op zoek naar nieuw jong geweld om het team vanaf september 2014 te versterken. Ben jij tussen 16 en 24 jaar en wil jij je tijd niet langer slijten met postzegelverzamelingen en modelbouw? Zit je boordevol goesting en wil je jouw stem laten horen in het museum? Dan is Jongbloed! wat voor jou!

Aanbod

Wat biedt het museum jou? - Unieke leerkansen, vrijheid en verantwoordelijkheid. - Een fijn team met jongeren die jouw interesses delen. - Boeiende uitstappen, ontmoetingen, gesprekken met museumprofessionals en kunstenaars, … - Een boeiende eerste (werk)ervaring - Vrijwilligersvergoeding


Functieomschrijving

Jongbloed!? Jongbloed! is de jongerencrew van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Roekeloos en wild, hongerig en speels. Jongbloed! organiseert en creëert, (be)denkt en doet. Met een frisse kijk en tal van ideeën maken we het museum tot een plek vol actie, verwondering en plezier. Ons team is een vrolijke groep jongeren tussen 16 en 24 jaar oud. Leek of kenner? Fervent museumbezoeker of eerder voetbalfan? We delen een passie voor kunst en dromen van nog meer jong volk in het museum. Wat doen we? Van specifieke jongerenavonden en creatieve atelierprojecten tot guerrilla-acties en ongewone bezoekersgidsen of eigen tentoonstellingen. Jongbloed! is gevarieerd en verrassend. We gaan op eigen wijze aan de slag met de collectie. Jongbloed! maakt Rubens begrijpbaar en Van Dyck hedendaags. We gaan voor actie en reactie. Creativiteit en beleving. Voor inhoud met een twist. Wij brengen kunstwerken tot leven en toveren het museum om tot een ontmoetingsplaats. We maken het museum tot een plek voor jou! Geregeld laat Jongbloed! zijn kritische stem horen en adviseren we het museum op verschillende vlakken. Van museumarchitectuur tot een rondleiding of atelier: Jongbloed! wordt om zijn mening gevraagd. In ruil krijgen we een stevige portie vertrouwen en unieke leerkansen. Wat houdt je engagement bij Jongbloed! in? - Je bedenkt, creëert en organiseert museale activiteiten voor leeftijdsgenoten. - Je adviseert het museum op allerlei vlakken. - Je maakt gedurende een jaar (september 2014-september 2015) deel uit van een jong en dynamisch team. - Je komt gemiddeld 1x per twee weken samen met het Jongbloed!-team en de coördinator. (Met uitzondering van examenperiodes)


Categorie
Andere
Type
Vrijwilligerwerk
Regio
Antwerpen