Organisatie

fABULEUS

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater in OPEK (Leuven). Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en jonge professionelen artistieke omkadering om hun passie en talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

Functieomschrijving

We zoeken 5 stagiairs voor productie- & tourmanagement volgend seizoen. De periodes die erbij zijn vermeld, zijn indicatief en kunnen dus aangepast worden indien je korter of langer beschikbaar bent.

Stage 1 (periode augustus - begin december)
Je coördineert VAART, een project dat jonge kunstenaars een kader biedt om met een eerste eigen artistieke creatie naar buiten te komen. Dit betekent trajectondersteuning van iedere VAART deelnemer, zowel productioneel als communicatief. Samen met je teamgenoten geef je een eigen invulling aan editie 2022 en organiseer je het hele VAART presentatieweekend. Je bedenkt een concept voor het programma, het publieksonthaal en de algemene sfeer.

Daarnaast volg je de tournees op van 1. de productie Off the record (theaterexperiment) een productie met vier jongeren en 2. de productie Connie & Zorba (theater) een voorstelling voor kinderen. Voor die producties functioneer je als tourmanager (o.a. begeleiden van artiesten, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken).

Stage 2 (periode midden september - december/januari)
Je volgt het repetitieproces van onze nieuwe jongerenproductie Human Instruction Manual (dans) op. Je werkt mee aan de audities voor een nieuwe jongerenproductie Birth of Men. Dit houdt in dat je meewerkt aan de wervingscampagne, de inschrijvingen opvolgt, communiceert met de jongeren en de auditiedagen mee organiseert.

Daarnaast volg je de tournee op van 1. followfollow (dans) een productie met elf jongeren en 2. de productie Softies (circus). Voor die producties functioneer je als tourmanager (o.a. begeleiden van artiesten, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken).

Stage 3 (periode september - midden februari)
Je volgt het repetitieproces, de première en de tournee van onze nieuwe kinderproductie ‘Wezen’ op. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken. Deze stage zal voornamelijk intensief zijn in januari 2023.

Daarnaast volg je de tournee op van Electric Life (dans) een productie met 9 jongeren. Voor deze productie functioneer je als tourmanager (o.a. begeleiden van artiesten, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken).

Je organiseert ook het jaarlijkse kerstfeest van fABULEUS, waar alle jongeren, spelers, makers, vrijwilligers etc. op uitgenodigd worden voor een groep verbindende activiteit.


Stage 4 (periode februari - mei)
Je staat mee in voor de productie en tourmanaging van onze nieuwe jongerenproductie Human Instruction Manual (dans), die in maart 2023 in première gaat. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken.

Daarnaast volg je de tournees op van 1. de productie Off the record (theater experiment) een productie met vier jongeren en 2. de productie Electric Life (dans) een productie met 9 jongeren. Voor die producties functioneer je als tourmanager (o.a. begeleiden van artiesten, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken).


Stage 5 (periode februari - mei)
Je staat mee in voor de productie en tourmanaging van onze nieuwe jongerenproductie De Kwetsbaren (theater), die in april 2023 in première gaat. Begeleiden van artiesten, opvolgen van de kostuums en catering, vertegenwoordigen van fABULEUS bij de speelplekken zijn o.a. taken die hierbij komen kijken.

Daarnaast werk je enerzijds mee aan de audities voor een nieuwe jongerenproductie (dans). Dat houdt in dat je meewerkt aan de wervingscampagne, de inschrijvingen opvolgt, communiceert met die jongeren en de auditiedagen mee organiseert.

Profiel

  • je werkt zelfstandig en weet van aanpakken

  • je hebt een organisatorisch talent

  • je bent geïnteresseerd in de podiumkunsten en in het werken met jongeren

  • je bent vlot in de omgang, rechtstreekse contacten en contact via telefoon schrikken je niet af

  • flexibele uren zijn geen probleem voor jou (avond- en weekendwerk)

  • je werkt graag gestructureerd en bent zorgvuldig in je communicatie en administratie

  • in het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt, maar geen must

Aanbod

Je komt terecht in een organisatie met een warm en betrokken team dat veel ruimte biedt voor eigen initiatief, maar tegelijk voldoende context en sturing geeft. Je staat in contact met verschillende organisaties in het culturele veld en krijgt een inzicht op verschillende aspecten van een productieproces, specifiek jongerenproducties.

  • minimum drie dagen per week

  • het is geen vereiste dat de stage gelinkt is aan een opleiding

  • woon-werkverkeer wordt niet vergoed, maar reële kosten gemaakt in functie van de stage worden wel terugbetaald (vervoer tournee, vergaderingen, nodige aankopen, etc.)

Indien de stageperiodes die hierboven vermeld staan te kort/te lang zijn, kan je steeds contact met ons opnemen om te kijken of een kortere of langere stage mogelijk is.

Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant