Organisatie

Welzijnszorg vzw

Welzijnszorg vzw is een sociaal-culturele beweging die zich samen met vrijwilligers, sociale organisaties en mensen in armoede inzet voor een samenleving waarin rechtvaardigheid, solidariteit en barmhartigheid op een breed draagvlak kunnen steunen. We organiseren jaarlijks twee campagnes, waarmee we de ruime samenleving informeren en iedereen willen aanzetten tot actie in de strijd tegen armoede. Meer weten: www.welzijnszorg.be

Functieomschrijving

Je bouwt het bewegingswerk van Welzijnszorg uit.

• Je begeleidt en coacht de regionale medewerkers. Je, bent klankbord en hebt oog voor hun welbevinden. Je maakt heldere werkafspraken gericht op concrete resultaten.

• Je bent de spil van het vrijwilligersbeleid en daagt de organisatie uit om hier radicaal voor te kiezen. Je ontwikkelt, samen met de regionale medewerkers en staf, het strategische en operationele beleid inzake bewegingsopbouw. Je tekent mee de strategieën en actieplannen uit om bestaande vrijwilligers te ondersteunen en om nieuwe doelgroepen te bereiken.

• Je kan samenwerken met kerkelijke structuren vanuit respect voor de christelijke bewogenheid.

Je coördineert de campagneprocessen.

• Je organiseert de interne processen en het overleg tussen medewerkers om de campagne te realiseren. Je hebt oog voor het fondsenwervende, het sensibiliserende en politiserende aspect van de campagne. Je bouwt aan het draagvlak voor onze campagnes bij het middenveldnetwerk en andere armoedeorganisaties. Je gaat strategische relaties aan en breidt dit netwerk uit. je bent contactpersoon voor samenwerking met andere armoede- en middenveldorganisaties

• Samen met de regionale collega’s maak je de campagne concreet voor vrijwilligers en actievoerders.

Profiel

Je hebt inzicht in en je voelt je betrokken op armoedebestrijding in onze samenleving. Je gelooft in de kracht van mensen (vrijwilligers, actievoerders,…) en in samenwerken (middenveld, …) om onze ambitieuze doelstellingen in de strijd tegen armoede te realiseren.

Je analyseert maatschappelijke fenomenen en reflecteert hierover. Je bent overtuigd van de politiserende rol van het middenveld en kan netwerken uitbouwen om dit waar te maken.

Je bent een actieve, enthousiaste ambassadeur voor Welzijnszorg en de campagnes. Je draagt de visie, missie en waarden van Welzijnszorg uit.

Je bent een leidersfiguur, netwerker en teamspeler. Je beschikt over een goed planningsvermogen, bent contact- en communicatievaardig en eindverantwoordelijkheid dragen is voor jou geen probleem.

Je bent bereid je over heel Vlaanderen en Brussel te verplaatsen en geregeld avond- en weekendwerk te doen. Je hebt een rijbewijs en kan beschikken over een auto.

Je bezit een bachelor- of masterdiploma bij voorkeur in een sociaal-agogische richting (of gelijkwaardig door ervaring).

Aanbod

Een uitdagende job binnen een enthousiast team. Een overeenkomst van onbepaalde duur (100%). Verloning in PC 329 (sociaal-culturele sector), barema B1a (relevante anciënniteit wordt verrekend). Verzekering gezondheidszorgen en invaliditeitsrente. Recuperatie overuren. GSM en Laptop voor werkgebruik. Gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer. Fietsvergoeding. Gebruik van Cambio voor werkverplaatsingen. Je standplaats is Brussel, thuiswerkdagen zijn bespreekbaar.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest