Organisatie

JEF

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. En JEF stimuleert regisseurs en acteurs om werk te maken van meer Vlaamse jeugdfilms.


Functieomschrijving

Elke krokusvakantie kan je op het JEF festival supergoeie films komen bekijken! Er zijn een heleboel premières, exclusieve evenementen, films geprogrammeerd door jongeren voor jongeren! Tien kortfilms en tien langspeelfilms in competitie worden beoordeeld door de kinderjury, de professionele jury, het publiek én de deelnemers van JEF in het ziekenhuis. Tijdens het festival kunnen we alle helpende handen gebruiken in Antwerpen, Brugge en Gent!

Heb jij zin en tijd om tijdens het JEF festival of doorheen het jaar praktijkervaring op te doen binnen de journalistiek? We zijn op zoek naar enkele studenten die interviews willen afnemen van filmgasten (regisseurs, acteurs…) zowel in audio, video als tekst. Ook studenten die ervaring willen opdoen binnen filmresearch en presentaties geven kunnen bij ons terecht voor live filminleidingen en Q&A’s in de filmzalen of daarbuiten. Op basis van jouw interesses en portfolio kan je bij ons aan de slag!

Profiel

  • Je studeert journalistiek of hebt een grote interesse in journalistiek.

  • Je hebt (een beetje) ervaring met het afnemen van interviews of het spreken voor publiek.

  • Je bent geïnteresseerd in een blik achter de schermen van een filmfestival.

  • Tijdens de krokusvakantie van 2023 (of tot twee weken daarvoor) kan jij tijd vrijmaken.

  • Je leert graag dingen bij.

  • Je bent enthousiast, creatief en verantwoordelijk.


Periode

Tussen 11 en 26 februari (de laatste week voor en tijdens de krokusvakantie 2023)

Aanbod

Bij JEF vinden we het belangrijk dat je plezier maakt met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses en dat je dingen bijleert. Uiteraard word je in de watten gelegd tijdens het JEF festival: je hebt gratis toegang tot alle activiteiten van het festival, krijgt lunch tijdens de middag en avondeten als je ‘s avonds meehelpt. Tot slot beleef je een onvergetelijke tijd waarin films en vriendschap centraal staan.

Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Oost-Vlaanderen