Profiel

STAU zoekt een fotograaf die

- een fotografieopleiding volgt (stage), pas afgestudeerd is of actief als liefhebber aan de slag is
- voeling heeft met jonge kinderen (en hun ouders)
- niet louter uitvoerend werkt, maar ook creatieve ideeën kan inbrengen
- vlot met andere artistieke medewerkers kan samenwerken, maar ook pro-actief en zelfstandig aan de slag gaat
- het totaalpakket van fotografie-opdrachten op zich neemt
- in deze samenwerking een mogelijke ‘springplank’ ziet om zichzelf als (opkomend) fotograaf kenbaar te maken

Organisatie

STAU vzw
STAU vzw is een nagelnieuw kunstencollectief (www.collectiefstau.com) van schrijfster/theatermaakster Reineke Vanhooreweghe, theatermaker Jelle De Grauwe en muzikant/componist Peter Verhelst. STAU wil mentale speelplaatsen creëren voor kinderen en volwassenen, waar men groots mag dromen en ver mag denken en waar theater, installatie- en beeldende kunst, muziek, wetenschap en filosofie in elkaar overvloeien. Deze mentale speelplaatsen kunnen de vorm aannemen van… • voorstellingen • kunsteducatieve workshops, projecten en trajecten • omkaderende initiatieven bij voorstellingen en tentoonstellingen • interactieve, (kunst)educatieve installaties • (kunst)educatieve publicaties • enz. …

Aanbod

STAU biedt een uitdagende werkplek binnen een bijzonder creatieproces met een professioneel artistiek team. Er is een klein budget voorzien voor onkosten. Via het rondreizend karakter van het project, biedt STAU je een ruim platform om je werk kenbaar te maken aan een breed publiek op diverse plekken in Vlaanderen.

Functieomschrijving

Kier vormt het eerste project van STAU vzw en bestaat uit de creatie van een familievoorstelling (7+) met 15 Genkse spelers tussen 6-12 jaar en een brede omkadering in de vorm van een interactieve installatie en enkele workshops voor een selecte publieksgroep. Meer info over de inhoud van de voorstelling vind je terug op http://www.collectiefstau.com/kier.html

De voorstelling met omkadering wordt opgezet in C-mine (Genk), De Warande (Turnhout), cc ‘t Vondel (Halle), 30CC (Leuven), Kopergietery (Gent) en Grote Post (Oostende). Première is voorzien op 14 januari 2017. Het project vormt een coproductie met C-mine cultuurcentrum (Genk).

STAU is voor het project op zoek naar een fotograaf (in opleiding, pas afgestudeerd, liefhebber, …) voor verschillende fotografie-opdrachten binnen het totale project:

- promotiebeeld voor de voorstelling en omkadering (i.f.v. affiche, flyer, website, enz. …)
- in beeld brengen van het creatie- en repetitieproces, alsook van de omkaderende activiteiten voor het publiek
- scènefoto’s
- beeldmateriaal dat verwerkt wordt in het omkaderende luik (o.a. installatie)

Het ganse project loopt van september ‘16 t.e.m. mei ’17, maar vraagt uiteraard geen voltijds engagement. De fotografie-opdrachten zijn in tijd eerder beperkt en worden gespreid over het seizoen ’16-’17. De exacte timing wordt in onderling overleg besproken en bepaald. De werkplek bevindt zicht vooral in Genk.
Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Limburg