Organisatie

Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA)

Het M HKA is een eigen instelling van de Vlaamse Gemeenschap met een internationale ambitiehorizon. Het M HKA is een museum dat werkt rond beeldcultuur en in het bijzonder hedendaagse beeldende kunst, film en mediakunst. Het M HKA wil hedendaagse kunst in al zijn facetten toegankelijk, bereikbaar en begrijpelijk maken bij een zo divers mogelijk publiek.

De komende jaren wil het M HKA voluit inzetten op zowel de ontwikkeling van het digitaal museum,ter voorbereiding van de te realiseren nieuwe museuminfrastructuur. Ook het museaal onderzoek wordt een belangrijke poot binnen het nieuwe museum. Hiervoor werden extra financiële middelen voorzien.

Voor de coördinatie en het beheer van het museaal onderzoek zijn we op zoek naar een gedreven collega die de uitbouw van het onderzoek, gericht op hedendaagse kunst met veel enthousiasme trekt en stimuleert. Ben jij iemand die analytisch denkt, ervaring heeft met projectmonitoring en je gedegen ervaring met onderzoek graag wil inzetten binnen een museale context? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken!

Functieomschrijving

Je ontwikkelt, identificeert en evalueert complexe inhoudelijke trajecten binnen de Museale Werking van het M HKA door onderzoeksprojecten te begeleiden, te sturen en te synchroniseren. Je faciliteert mee het borgen en ontsluiten van de van de inzichten en resultaten van het artistiek en curatorieel onderzoek. Daarbij rapporteer je de onderzoeksresultaten aan relevante belanghebbenden. Hierbij vormt de databasewerking een belangrijke hefboom om informatie en inzichten op een efficiënte manier ter beschikking te stellen. Daarnaast werk je samen met het curatoriële team en met externe partners (universiteiten en onderzoeksinstituten) om onderzoeksresultaten te integreren in tentoonstellingen en educatieve programma’s. Je faciliteert lezingen, rondetafelgesprekken en andere evenementen gerelateerd aan hedendaagse kunstonderwerpen. Tot slot bouw je een communicatiestrategie uit door het faciliteren van evenementen met het oog op valorisatie en promotie van onderzoeksresultaten.

Verdere info vind je terug in de functiebeschrijving (website M HKA)

Profiel

Master in het domein van kunstwetenschappen, museumstudies of een gerelateerd vakgebied;

  • Diepgaande kennis van hedendaagse kunst en kunstgeschiedenis
  • Sterke netwerkvaardigheden en het vermogen om samen te werken met kunstenaars en andere belanghebbenden
  • Creativiteit en innovatie in benadering van onderzoek en programmering

Grondige kennis van Nederlands of bereidheid om deze taalniveaus op korte termijn te verwerven; kennis van het Engels en Frans

Aanbod

Een voltijds contract van onbepaalde duur;

Een aangename en gevarieerde functie in een divers team en in een boeiende en artistieke werkomgeving;
Een vast werkrooster, van maandag tot vrijdag;

Een werkplek in het hartje van het bruisende Antwerpen-Zuid – vlot bereikbaar per bus, tram, trein, fiets, velo…;

Mogelijkheid tot thuiswerk;

Een marktconforme verloning volgens barema van paritair comité 329.01;

Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques van €8, terugbetaling van woon-werkverkeer, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering;

Glijdende uren en voordelige verlofregeling;

Mogelijkheid tot het volgen van vormingen.

Solliciteren

Bezorg ons je motivatiebrief en CV via de jobsite van het M HKA, ten laatste op 20 juni 2024. We kijken alvast uit naar jouw kandidatuur.

We werven op basis van competenties, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Reageren voor: 21/06/2024
Solliciteren

Bezorg ons je motivatiebrief en CV via de jobsite van het M HKA, ten laatste op 20 juni 2024. We kijken alvast uit naar jouw kandidatuur.

We werven op basis van competenties, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Reageren voor: 21/06/2024
Categorie
Artistiek
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen