En of dat het geval is. Samen met het Vliegteam van publiq sloegen de deelnemende verstoplocaties de handen -spreekwoordelijk- in elkaar. Ideeën en richtlijnen voor een coronaproof schattentocht werden uitgewisseld tijdens digitale ronde tafels, in de sectornieuwsbrief en op de website.

Meer dan 300 zoektochten

In maart schreven 242 organisaties zich in voor de zomeractie. Wegens covid-19 werd de inschrijfperiode verlengd. Ondanks de omstandigheden aarzelden de locaties niet om zich in te schrijven.

Al deze inschrijvingen zijn goed voor meer dan 300 zoektochten in heel Vlaanderen en Brussel. Deze zijn nu extra welkom voor veel families, gezien we deze zomer massaal (moeten) kiezen voor een staycation.

Slechts een klein aantal verstoplocaties waren genoodzaakt af te zien van hun deelname aan Schatten van Vlieg.

Al meer dan 6000 unieke codes ingevoerd

In elk klankboekje, het cadeautje dat deelnemers in de schatkist vinden, verstopte Vlieg een unieke code. Schattenjagers die de code invoeren op www.schattenvanvlieg.be maken kans op een fantastische prijs. Deelnemers kunnen zich meteen inschrijven voor de nieuwsbrief van UiT met Vlieg, waarmee ze het hele jaar lang cultuur- en vrijetijdstips krijgen.

Campagnemateriaal bijna einde voorraad

De bestellingen van educatief materiaal (het klankboekje) en het optionele klankspel voor in de schatkist gingen hard. Om ook tijdens de zomer aan de vraag te kunnen voldoen, lieten we klankkaarten drukken als alternatief voor de boekjes (die een veel langer productieproces vragen). Ook die klankkaarten zijn bijna allemaal de deur uit. Momenteel bestelden de organiserende locaties samen zo'n 84.200 items voor in de schatkist!

Dit bewijst dat er veel kinderen over de vloer komen en dat de deelnemende huizen ook in augustus veel families verwachten.

Organisatoren én families positief

In de reviews op UiTmetVlieg zien we niets dan positieve commentaren. Ook nu ontdekken families nieuwe plekjes in hun stad of gemeente, of wagen ze zich een beetje verder af, nu het weer mag. Voor sommige families is de jaarlijkse zomerzoektocht zelfs een ware traditie die ze voor geen geld zouden willen missen. Ook zijn de families bijzonder te spreken over alle coronaproof inspanningen die de locaties leveren.

ⓒLine Sophie Vandeweyer

Bedankt!

Het Vliegteam van publiq wil alle deelnemende locaties nu al heel hard bedanken, om er ook dit jaar samen met ons voluit voor te gaan, en zich ook in deze moeilijke tijden van hun beste en meest creatieve en flexibele kant te laten zien!

In de grote vakantie verstoppen honderden Vlaamse en Brusselse vrijetijdslocaties schatkisten tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kerk... Zo moedigen we families aan om eropuit te trekken en het cultuur- en vrijetijdsaanbod in eigen buurt op een laagdrempelige manier te ontdekken. Het thema van 2020 is ‘hoor jij wat ik hoor?’. De actie mikt op families met kinderen tot 12 jaar.

Ontdek alle zoektochten op www.schattenvanvlieg.be

Alle deelnemende locaties geven voor de zomer hun zoektocht in in de UiTdatabank. Zo verschijnen de zoektochten op UiT met Vlieg en 100en andere kanalen, zoals lokale UiT-websites of krantensites.

Meedoen met Schatten van Vlieg in 5 stappen

Nog nooit deelgenomen aan de Schatten van Vlieg? Doorloop de onderstaande stappen en je bent direct mee.

Meer lezen
Aan de slag

Maak je schattentocht coronaproof

04 mei 2020

Ook in deze uitzonderlijke tijden willen we samen met jullie families een leuke tijd bezorgen op jouw locatie. Je Schatten van Vlieg-zoektocht is hiervoor het middel bij uitstek. Hoe maak je je zoektocht coronaproof?

Meer lezen