Mijn cultuurhuis

Tijdens dit feestjaar lanceert cult! ook de grootschalige campagne 'mijn cultuurhuis' die het belang van cultuurhuizen extra in de kijker zet.

Ook UiTinVlaanderen zet mee haar schouders onder de campagne.

Om deze campagne in elke stad en gemeente zichtbaar te maken, is ook de hulp van de cultuurhuizen nodig! Laat snel weten of je meedoet.

Waarom deze campagne?

Doel van de campagne is om bij het brede publiek positieve aandacht te creëren voor cultuurhuizen, vertrekkend vanuit de troeven: er is voor iedereen wel een cultuurhuis in de buurt met een ruim en divers aanbod. Een cultuurhuis dat via een podiumaanbod, vorming, expo, projecten en gemeenschapsvormende activiteiten prikkelt, verbeeldt, inspireert en verbindt. Cultuur brengt mensen samen en cultuurhuizen zijn dé plek waar uiteenlopende vormen van cultuur beleefd worden.

Wat houdt de campagne concreet in?

Fase 1: Eind mei start het eerste deel van de campagne die cult! via een persbericht, een campagnewebsite via UiTinVlaanderen, affiches en social media delen met de cultuursector en de rest van de wereld.

Jouw cultuurhuis en gemeente kan de campagne mee verspreiden door affiches op te hangen in het cultuurhuis en op andere plekken in de gemeente, door het nationale persbericht ook lokaal te verspreiden en de campagnebeelden te delen via jullie eigen communicatiekanalen.

Fase 2: Na de zomer lanceert cult! deel twee van de campagne. Samen met de start van het nieuwe cultuurseizoen komt er een interactieve publieksactie, filmpjes van cultuurhuis-ambassadeurs en de verspreiding van het campagnebeeld en de campagneboodschap via de (nationale) media.

Teken nu alvast in om mee te doen met jouw cultuurhuis!

Dan ontvang je binnenkort meer info over de concrete startdatum en bezorgen we wanneer al het materiaal klaar staat, een link naar het campagnemateriaal, samen met een inspiratiegids vol ideeën om de campagne lokaal uit te rollen en maximaal te doen leven.

Klik hier om de deelname van jouw cultuurhuis te bevestigen .

Heb je nog vragen? Contacteer cult! via info@cult.be.


Deze campagne is een samenwerking tussen cult! & UiTinVlaanderen en kunnen we realiseren dankzij de steun van de Vlaamse overheid en de spelers van de Nationale Loterij.