Netwerk Vitamine C, dat zijn zo'n 75 mensen met een hart voor cultuureducatie in de vrije tijd, die het engagement aangegaan zijn om samen te bouwen aan meer kennisdeling binnen de hele brede cultuureducatieve sector.

Op dinsdag 25 april organiseren we in Brussel een nieuwe live ontmoeting voor deze radars van het netwerk. We zijn te gast bij een van onze radars: het ABC-team verwelkomt ons in ART BASICS for CHILDREN (ABC).

In de voormiddag laat een belevingsparcours ons op interactieve wijze verschillende materialen, technieken en activiteiten van het ABC-huis ontdekken. Daarna volgt een uitgebreide netwerklunch.

In de namiddag vertelt Silvie Moors van Bond zonder Naam ons meer over o.m. Samen Lezen. Na de inleiding volgt de praktijk: in kleine groepjes genieten we van verhalen, fragmenten en gedichten uit de brede wereldliteratuur. Op een veilige manier delen we onze gedachten en gevoelens bij een tekst.

Afsluiten doen we met een hapje en drankje.

publiq vzw
Neem contact op met
publiq vzw
email hidden; JavaScript is required

Programma

 • 9u30: Onthaal met koffie
 • 10u: Introductie op en door ABC (Gerhard Jäger)
 • 10u30: Belevingsparcours door ABC-team
 • 12u30: Netwerklunch
 • 14u: Samen Lezen door Bond zonder Naam (BZN)
 • 15u30: Hapje en drankje
 • 16u: einde

Praktisch

 • Deelname is gratis voor radars van Netwerk Vitamine C
 • De lente-ontmoeting is volzet. Ben je er toch graag bij? Stuur een mailtje naar Liesbeth.
 • Nog geen radar en wil je erbij zijn? Lees eerst even wat het betekent om radar te worden en vul dan snel de engagementsverklaring in.
 • Max. 20 deelnemers (wees er tijdig bij)
 • Locatie ART BASICS for CHILDREN: Gaucheretplein 13 1030 Brussel
  • Bereikbaarheid openbaar vervoer: ABC bevindt zich op 10 minuten wandelen van het station Brussel-Noord.

Over ART BASICS for CHILDREN

Iedereen heeft recht op een“poëtisch leven”. Met dit ideaal voor ogen gebruikt ABC het artistieke proces als aanzet tot dialoog, en als reflectief instrument om jong en oud te ondersteunen in de zoektocht naar integratie van kunst in het dagelijks leven. Daartoe verzamelen ze de meest inspirerende boeken, ideeën, visuals, materialen en media op vlak van kunst en educatie, en die collectie ontsluiten ze op diverse manieren (studio’s, ateliers, publicaties…).

De achterliggende gedachte is dat ieder, ongeacht leeftijd of achtergrond, zelf op onderzoek gaat in en met de collectie, en deze onderzoekshouding ook integreert in de dagelijkse realiteit. Naast dit directe impulswerk werkt ABC aan strategieën om door middel van informele leerervaringen (toekomstige) leerkrachten te inspireren tot een meer artistieke, persoonlijke manier van onderwijzen. ABC werkt aan een nieuwe, vakoverschrijdende onderwijscultuur waarbij kunst(educatie) in alle gebieden van het curriculum zit verweven.

Over Bond zonder Naam

Bond zonder Naam wil zoveel mogelijk mensen vanuit het hart aanspreken en met elkaar verbinden. En zo een samenleving creëren die een warm verschil maakt, vooral voor wie minder kansen krijgt. Concreet willen ze dit waarmaken door mensen te inspireren en helpen in hun groei. Want hoe meer inzicht we in onszelf en de wereld hebben, hoe meer we elkaar te bieden hebben. Dit engagement maken ze hard voor en met mensen in kansarmoede, eenzaamheid of gevangenschap.

Schoonheid voor iedereen:
Internationaal onderzoek toont aan dat schoonheid ervaren niet alleen deugd doet maar ook bijdraagt aan ons mentaal welzijn. Daarom doet Bond zonder Naam aan Samen Lezen, en neemt ze mensen vanuit kwetsbare plekken mee naar theater, concerten en musea.