Dit voorjaar lanceert de Vlaamse overheid in samenwerking met VRT, de Kunstinstellingen en de socio-culturele sector de koepelcampagne ‘Beleef Weer Meer’. Ga met jouw cultuurhuis, vrijetijdsorganisatie, lokaal bestuur ... aan de slag met de campagne om ook jouw publiek weer warm te maken!

Dit heb je nodig

Canva sjablonen, hi-res foto's, Adobe sjablonen en toolkits

De impact van de campagne is sterk afhankelijk van een zo breed mogelijke verspreiding onder de eindgebruikers. We willen deze collectieve inspanning en de impact ervan in kaart brengen. Daarom zullen we iedereen die het campagnemateriaal downloadt, contacteren en bevragen naar hoe de campagne lokaal werd ingezet of zal ingezet worden en op de hoogte houden over het verloop van de campagne.

De campagne personaliseren in Canva

Op vraag van velen hebben we ook Canva-sjablonen voorzien. De link naar de sjablonen en een korte how-to vind je nu ook terug bij de downloads.
Meer weten over de campagne en over hoe je het materiaal in Canva in je eigen communicatie kunt toepassen?

> Herbekijk het infomoment op 16 juni i.s.m. Socius, Faro en De Federatie.
> Bekijk de slides

Waarom deze campagne?

Sinds ‘code geel’ kunnen we terug onbeperkt genieten van live cultuur en vrije tijd. Niet alleen zijn de theater-, concert- en filmzalen… terug open, maar ook de actieve cultuurbeleving - via de amateurkunsten of het cultureel vrijwilligerswerk - herleeft. Toch blijkt dat zowel cultuurbezoek als actieve cultuurparticipatie slechts mondjesmaat terug op gang komt. Vooral bij een deel van de occasionele cultuurbezoekers lijkt de ‘gewoonte’ om cultuurevents in te plannen en tickets te boeken doorbroken.

Heractivering van het publiek

Dit publiek van ‘light users’ kan geheractiveerd worden, door het te herinneren aan de unieke troeven van live cultuurbeleving: de ontroering, de vervoering, de spanning, het samenzijn, … De campagne ‘Beleef Weer Meer’ wil die sluimerende herinnering heractiveren en de goesting naar cultuur- en vrijetijdsbeleving in de meest brede zin opnieuw aanwakkeren.

Insteek van de campagne: herkenbare emoties

‘Beleef Weer Meer’ zal inzetten op de herkenbare emotie direct na het cultuurbezoek. Visueel ligt de nadruk op de blijdschap, verwondering, ontroering, extase, overgave, verbondenheid, … die een event teweegbrengt. De baselines sporen de potentiële bezoekers aan om opnieuw die voldoening achteraf op te zoeken: “Ga voor…” De ontwikkeling van het campagnemateriaal is in handen van creatief bureau LDV en productiebureau bouncerocks.

Op maat van elke achterban

De campagne wordt als koepelcampagne gelanceerd, maar via een handige toolkit kunnen organisaties, huizen en lokale overheden het campagnemateriaal aanpassen op hun maat. ‘Beleef Weer Meer’ is aanpasbaar volgens regionale context (‘Beleef weer meer in Gent’), volgens discipline (‘Beleef weer meer in het theater’), volgens organisatie (‘Beleef weer meer in de AB’) en volgens medium (print en social).

Timing bovenlokale campagne

1. mei, juni > focus op promotie resterende cultuurseizoen
2. juni, juli en augustus > focus op festivals, musea, erfgoed en film
3. augustus en september > focus op nieuwe cultuurseizoen, amateurkunsten en verenigingsleven

Heb je een vraag over de campagne of het campagnemateriaal? Stuur een mailtje naar beleefweermeer@publiq.be

Partners

Een campagne in opdracht van de Vlaamse overheid in samenwerking met VRT - Kunstenpunt - Socius - OP/TIL - Demos - Faro - publiq - VAF - Circuscentrum - cult! - De Federatie - oKo - Literatuur Vlaanderen - VI.BE - meemoo - Cultuurconnect - Cultuurloket - International Arts Centre DE SINGEL - Antwerp Symphony Orchestra - Brussels Philharmonic - Opera Ballet Vlaanderen - Ancienne Belgique - Kunstencentrum Vooruit en Concertgebouw Brugge.

Aan de slag met UiT-communicatie en UiTPAS

Beleef Weer Meer met UiTPAS

Hoe kun je de campagne Beleef Weer Meer inzetten om UiTPAS-participatie te bevorderen?

Meer lezen

Beleef Weer Meer met UiTnetwerk

Hoe kun je de campagne Beleef Weer Meer inzetten om je UiT-communicatie te ondersteunen of te versterken?

Meer lezen