Organisatie

publiq vzw

publiq is specialist in vrijetijdscommunicatie en marketing van het gevarieerde vrijetijdsaanbod.

publiq verbindt mensen met activiteiten en met elkaar door ervoor te zorgen dat ze elkaar vinden. Samen met zijn partners legt publiq stapstenen zodat ieder op zijn manier kan deelhebben en deelnemen aan het publieke vrijetijdsleven. Want met publiq maakt u het mee.

Families hebben een speciale plaats bij publiq. Met de zomeractie Schatten van Vlieg organiseert publiq jaarlijks een campagne voor families over heel Vlaanderen en Brussel. Dankzij deze actie laten meer dan 350 cultuurhuizen (musea, bibliotheken, kastelen,...) en gemeenten families van hun aanbod proeven, en bereiken we tesamen meer dan 70.000 kinderen.

Deze campagne valt onder ‘Vlieg’, een label dat het vrijetijdsaanbod voor families zichtbaar maakt. Meer dan 450 cultuurhuizen en gemeenten gebruiken het herkenbare Vlieglabel in hun communicatie. Op UiTmetVlieg.be ontdekken families een brede waaier aan activiteiten en Vlieg tipt welke écht de moeite waard zijn.

Functieomschrijving

Voor de voorbereidingen en uitvoering van de Schatten van Vlieg-editie 2022 zoeken wij een enthousiaste stagiair(e) die enkele maanden deel wil uitmaken van ons team. Je staat de projectmedewerkers van Vlieg bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van de campagne. Je werkt mee aan de organisatie van het online inspiratiemoment voor de cultuursector om hen op de actie voor te bereiden: je zoekt mee naar een online format, je denkt mee na over de inhoud van de sessies en volgt praktische zaken op. Je bedenkt mee welk campagnemateriaal kan prikkelen. Je ontfermt je over de productionele opvolging van de campagne - van inschrijving tot verzending - en staat in contact met verschillende leveranciers. Je denkt ook mee na over de grafische elementen van de campagne. Op een korte tijd leer je dus heel uiteenlopende aspecten kennen van een functie in de culturele sector. Je krijgt de kans zelf initiatief te nemen en komt in een klein team terecht dat nauw samenwerkt maar iedereen de ruimte geeft te groeien.

Profiel

Ben je een communicatief talent, niet bang van organiseren en heb je een stevige interesse in cultuur? Wil je de culturele - en vrijetijdssector beter leren kennen en meewerken aan boeiende campagne? publiq zoekt een stagiair(e) voor de herfst van het academiejaar 2021-2022 (periode af te spreken).

  • Je volgt een opleiding projectmanagement, event-management, sociaal-agogisch werk, communicatie of aanverwanten. Of je volgt iets helemaal anders, maar voelt je toch aangesproken!
  • Je hebt voeling met de leefwereld van kinderen.
  • Je werkt zelfstandig, snel en nauwkeurig.
  • Rechtstreekse contacten via e-mail en telefoon met mensen uit de brede sector schrikken je niet af.

Aanbod

  • Wij bieden je een boeiende stage in een jonge, dynamische organisatie met een 70-tal medewerkers in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert) tussen juni en januari (periode overeen te komen in overleg). Momenteel werken we van thuis uit.
  • Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job mogelijk
  • De stageperiode is minimaal 9 weken zodat je verschillende fasen in de ontwikkeling van een campagne kan meemaken.
  • Je maakt kennis met het bedenken en uitvoeren van een grootscheepse campagne op maat van families en in nauwe samenwerking met de brede cultuursector.
  • Terugbetaling van vervoer- en andere onkosten is mogelijk onder voorwaarden.

Hoe beleven studenten hun stage bij publiq?

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest