Profiel

  • Je volgt een opleiding marketing, event management, sociaal-agogisch werk, communicatie of aanverwanten.
  • Je hebt voeling met de leefwereld van jongeren.
  • Je hebt interesse in cultuur.
  • Je werkt zelfstandig, snel en nauwkeurig.
  • Je kan goed plannen en organiseren.
  • Je bent ondernemend en hebt een flexibele houding.

Organisatie

publiq vzw

publiq is specialist in communicatie van het gevarieerde, publieke vrijetijdsaanbod. Mensen en activiteiten elkaar doen vinden en verbinden, met stapstenen waar nodig - dat is onze missie. Hoe? We faciliteren partners. Opdat ze mee maken, opdat iedereen publieke vrije tijd mee kan maken.

Meer mensen meer vrijetijdsactiviteiten laten beleven, dat is waar publiq voor staat. Meer naar het museum, het theater, het zwembad of de jeugdbeweging: samen met onze partners maken we het waar.

Via ons platform vinden organisator en publiek elkaar. Dankzij onze producten en diensten leren steden & gemeenten en organisatoren hun publiek nog beter kennen, en vindt het publiek beter hun weg naar en in het vrijetijdsaanbod. Denk aan de UiTdatabank, UiTinVlaanderen, UiTPAS of museumpas.

Door een duurzame partnerwerking, kennisdeling, doorgedreven marketing- en communicatie-expertise, slimme technologieën, data-analyse en scherpe gebruikersprofielen stemmen we het diverse aanbod en brede publiek maximaal op elkaar af.

Aanbod

PUBLIQ ZOEKT EEN STAGIAIR COMMUNICATIE, EVENTS EN MARKETING VOOR HAAR JONGERENMERK BILL (50%) EN DE KENNISWERKING ROND CULTUUREDUCATIE (50%) – ACADEMIEJAAR 2019-2020

Ben je een organisatorisch talent, creatief en heb je een stevige interesse in cultuur? Wil je meewerken aan verschillende BILL-acties en –evenementen voor jongeren? Wil je ook de cultuureducatieve sector beter leren kennen en meewerken aan boeiende B2Bevents en -artikels? publiq zoekt een stagiair(e) voor de herfst van het academiejaar 2020-2021 (periode af te spreken).

  • publiq biedt je de kans om met voldoende ruimte en verantwoordelijkheid ervaring op te doen in de organisatie van acties, evenementen, communicatie (B2C en B2B) en marketing in nauwe samenwerking met de publiqmedewerkers.
  • Wij bieden je een boeiende stage in een jonge, dynamische organisatie met een 70-tal medewerkers in hartje Brussel (Kanaal/Dansaert) vanaf september t.e.m. december (data en periode overeen te komen in overleg). Flexibiliteit ivm lessenrooster/sollicitaties/andere job mogelijk.
  • De stageperiode is minimaal 6 weken zodat je verschillende fasen in de ontwikkeling van een campagne kan meemaken.
  • Terugbetaling van vervoer- en andere onkosten is mogelijk onder voorwaarden.

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste stagiair(e) die enkele maanden deel wil uitmaken van ons team. Je wordt ingezet binnen het team publieksontwikkeling voor twee verschillende projecten.

Enerzijds sta je de projectmedewerker van BILL bij in het uitdenken en concreet voorbereiden van campagnes. BILL werkt verschillende acties en campagnes uit voor jongeren. Dit gaat van sensibiliseringscampagnes i.s.m. hogescholen tot online campagnes, wedstrijden, VIP-evenementen… Je wordt zo veel mogelijk betrokken in het volledige proces: van het maken van de planning en de afspraken met leveranciers en partners vooraf tot de uitvoering op de dag zelf en de opvolging na het evenement. Je bedenkt mee welk campagnemateriaal kan prikkelen. Je overtuigt interessante samenwerkingspartners. Je werkt samen met collega’s een communicatieplan uit, je doet aanpassingen aan de website in het kader van de campagne. Je takenpakket wordt aangevuld met de noden van de dag: administratieve taken, opmaken en afhandelen van wedstrijden, etc.

De andere helft van je tijd ondersteun je de coördinator cultuureducatie in de kenniswerking van publiq rond dit thema naar de brede cultuureducatieve sector toe. Je interviewt partners voor praktijkvoorbeelden en schrijft deze uit tot boeiende artikels voor onze website, je staat in voor de praktische opvolging en communicatie van onze kennisevents rond dit thema en springt bij waar nodig.

Op een korte tijd leer je dus heel uiteenlopende aspecten kennen van een functie in de culturele sector. Je krijgt de kans zelf initiatief te nemen en komt in een klein team terecht dat nauw samenwerkt maar iedereen de ruimte geeft te groeien.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest