Voltijds Vast


Organisatie
Vlaamse Kunstcollectie vzw
De Vlaamse Kunstcollectie (VKC) is het samenwerkingsverband van 5 musea voor beeldende kunsten: het KMSKA te Antwerpen, de Musea Brugge, het MSK te Gent, Mu.ZEE Oostende en M te Leuven. De VKC stemt het beleid en de acties van deze musea op elkaar af en zet stevig in op allerlei digitaliseringsaspecten in de Vlaamse museumsector. De Vlaamse Kunstcollectie heeft haar adres in Gent.
Functie
Met het oog op de continuering van de digitale vensters van de VKC en de organisatie van een jaarlijkse summercourse werft de VKC een Webmaster-Verantwoordelijke Summercourse (1VTE) aan.

Als webmaster ben je verantwoordelijk voor het technische beheer van de thematische websites en de koepelwebsite. Je volgt pro-actief de vlotte uitvoering van de technische werkzaamheden aan de websites op in samenwerking met onze technische leverancier. Je test op kritische wijze verbeteringen aan de websites, je stelt zelfstandig verbeteringen voor en je rapporteert aan de coördinator.

Als webmaster ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke redactie van de thematische websites, de koepelwebsite, de sociale media en de digitale nieuwsbrieven geliëerd aan de VKC. Je volgt het nieuws op uit de partnermusea en het relevante museumveld in Vlaanderen en daarbuiten. Je stuurt redactiegroepen aan en doet de eindredactie voor tal van teksten voor deze platforms.

Als webmaster voeg je content toe aan de het Content Management Systeem (Drupal) of het achterliggende collectieregistratiesysteem (Collective Access).

Als Verantwoordelijke voor de Summercourse for the Arts in Flanders stel je samen met de partners het programma samen, je regelt de praktische zaken en bent aanspreekpunt voor deelnemers, docenten en partners. Als Verantwoordelijke voor de Summercourse volg je de projectboekhouding nauwgezet op.
Profiel
Vereist diploma/vaardigheden/attitudes
- je hebt een master kunstgeschiedenis
- je hebt sterke redactionele vaardigheden
- je beheerst het Engels zeer goed
- je kunt goed om met sociale media
- je hebt kunt vlot werken met teksbewerkingsprogramma’s en rekenbladen
- je kan vlot werken met moderne digitale toepassingen zoals Dropbox, WeTransfer, Google Drive en webbrowsers zoals Chrome.
- je legt vlot contacten en kan een vergadering leiden
- je houdt je aan de vooropgestelde deadlines
- je kunt zelfstandig werken

Pluspunten
- je hebt ervaring met Drupal
- je hebt ervaring met Collective Access of andere registratiesystemen
- je hebt een basiskennis HTML
- je hebt ervaring in het opzetten van activiteiten en evenementen
Aanbod
Voltijdse betrekking, verloning volgens PC329, terugbetaling woon-werkverkeer, maaltijdcheques
Solliciteren
Contactpersoon: pascal.ennaert@vlaamsekunstcollectie.be
Reageren voor: 24/02/2018

Gemotiveerde kandidaturen en CV dienen gemaild aan pascal.ennaert@vlaamsekunstcollectie.be voor 24 februari ek.