Organisatie

M Leuven

Een wel bijzonder korte naam – M – voor een markant museum dat in het hartje van Leuven zijn rijke collectie en toonaangevende tentoonstellingen presenteert. Je vindt er een unieke mix van zowel oude als hedendaagse kunst. In de architecturale parel van de hand van Stéphane Beel versmelten vroeger en nu: historische panden lopen over in een strak museumgebouw, de rijke collectie is een mix van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. M is een boeiende ontmoetingsplek waar voor iedereen iets te beleven valt en waar je steeds weer nieuwe perspectieven op de kunst en de wereld ontdekt. Dit najaar pakt M uit met een internationale toptentoonstelling rond de nog niet zo bekende Vlaamse Meester Dieric Bouts. Het is de allereerste keer dat zoveel werken van hem samengebracht worden onder één dak. En we verwachten veel bezoekers.

Functieomschrijving

M staat bekend om zijn gastvrijheid en dat willen we tijdens de drukte ook blijven garanderen. We zoeken vrijwilligers om onze bezoekers met open armen te ontvangen én wegwijs te maken in onze museumzalen.

Je bent als host het eerste aanspreekpunt voor iedereen die het museum binnenkomt. Jij bent het gezicht van het museum en zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt in M. Je informeert de bezoekers en wijst hen in de juiste richting van de museumzalen. Je geeft uitleg bij de audiogidsen en zet deze netjes in de juiste taal. Bezoekers kunnen met hun vragen bij jou terecht, of je stuurt hen in elk geval in de juiste richting. Je ondersteunt de andere collega’s in M van het toelichten van het bezoekersplan tot het uitdelen van headsets bij groepsrondleidingen. We kunnen regelmatig op je rekenen, met voorkeur op vrijdagen en tijdens weekends.

Profiel

Jij bent een mensen-mens. Je bent vlot in de omgang en bent in je nopjes wanneer je mensen persoonlijk kan helpen. Je helpt het onthaalteam met de verwelkoming van bezoekers, uitleg geven over bezoekersplan en audiotours. Je bent niet bang om iets aan te prijzen of over te schakelen naar het Frans of Engels. Je houdt van variatie en hebt interesse in kunst en cultuur.

Aanbod

Je komt terecht in een fijn en dynamisch team van zo'n 100 M- vrijwilligers!
Je krijgt een opleiding en je kunt kiezen voor een flexibel werkrooster.
Eens je vrijwilliger bent mag je steeds gratis binnen en mag je iemand meenemen, zal je worden uitgenodigd voor de vernissages, geniet je van gratis rondleidingen bij iedere nieuwe tentoonstelling en worden je vervoersonkosten vergoed.
Daarnaast hebben we een aantrekkelijk vouchersysteem en geniet je van korting in 'Barboek in M'.

Categorie
Onthaal en administratie
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Vlaams-Brabant