Organisatie

Vrouwennet vzw (voorheen Markant vzw)

OVER VROUWENNET VZW

Vrouwennet vzw (voorheen Markant vzw) is de overkoepelende organisatie voor de Markant-, Best Pittig- en Artemis-groepen.

In oktober 2022 werd in de schoot van Vrouwennet vzw een nieuw VLAIO-project opgericht: Fempreneurs. Fempreneurs heeft als doel vrouwen te versterken in hun ondernemerschap. Het project voorziet in 3 verschillende types van begeleidingsactiviteiten: mentoring, digitale workshops en een bootcamp (zie www.fempreneurs.be voor meer info).

Voor het mentoring-programma zijn wij op zoek naar

INSPIRERENDE VROUWELIJKE MENTOREN

Markant vzw zet haar schouders onder verschillende gesubsidieerde projecten. Zo stimuleren we vrouwen in ondernemerschap, brengen we ondernemende vrouwen met elkaar in contact om van elkaar te leren en elkaar te inspireren en nog zo veel meer.

Ben jij een ervaren onderneemster? En wil jij je steen(tje) bijdragen aan de groei van een jonge onderneming en aan het versterken van vrouwelijk ondernemerschap?

Ben je bereid om je kennis, ervaringen en competenties als onderneemster te delen met een duo van mentees?

Dan heten wij je van harte welkom als mentor!

Functieomschrijving

JOUW ROL ALS MENTOR

• Als mentor ben je in de periode november 2023 - augustus 2024 een vertrouwelijk klankbord en geëngageerde sparringpartner voor twee mentees. De mentees zijn groeiende onderneemsters met minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar ondernemingservaring (in hoofd- of bijberoep). De regionale focus ligt op Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg, maar onderneemsters uit andere regio’s zijn zeker ook welkom.

• Je mentees kunnen bij jou terecht voor zowel hard- als soft-skills. Je stimuleert zelfreflectie, assertiviteit en motivatie. Je luistert, doet nadenken, denkt mee en adviseert. Uiteraard blijven de mentees zelf verantwoordelijk voor hun eigen professionele beslissingen.

ALS MENTOR:
» ben je gericht op de ontwikkeling van de mentees en stimuleer je hun ‘assertiviteit’
» stimuleer je zelfreflectie en reflecteer je zelf op wat er gebeurt
» stel je stimulerende ideeën en nieuwe opties voor en deel je jouw kennis
» erken je de grenzen van je eigen kennis en verantwoordelijkheid en kan je indien nodig doorverwijzen
» geef je het voorbeeld, of haal je voorbeelden uit eigen praktijk aan
» moedig je professionele gedragingen aan en bied je hulp bij het gemotiveerd blijven.

TIJDSBESTEDING

Volgens onze inschatting zal je gemiddeld een 15-tal uren spenderen aan het mentorship verspreid over het volledige traject van 10 maanden: deelname aan de train-the-trainer-sessie (2 uren), intervisie met de andere mentoren (3 uren), 5 contactmomenten (6 uren), voorbereiding van de contactmomenten en nazorg (3 uren), beknopte rapportering (1 uur).

Profiel

- Je bent minstens 5 jaar actief als zelfstandige in hoofdberoep

- Je voelt het hard kriebelen om jouw waardevolle ervaring, advies en passie te delen met groeiend ondernemerstalent.

- Je hoeft zelf geen ervaring te hebben als mentor want we voorzien een gratis train-the-trainer-sessie en intervisie voor jou.

Aanbod

Behalve een kilometervergoeding is er geen vergoeding voorzien.

In ruil voor jouw tijd krijg je een gratis train-the-trainer-sessie om je te helpen groeien in jouw mentorrol.

- We voorzien een kick-offmoment waarbij je kennis maakt met jouw 2 mentees

- We voorzien voor jou ook een gratis intervisie met de andere mentoren zodat je kan leren en connecteren met de andere mentoren.

De netwerkmomenten met alle deelneemsters van het mentoring-programma zijn de ideale gelegenheid om je netwerk verder uit te breiden met boeiende onderneemsters en zo nog extra inspiratie en energie op te doen. De kracht van de groep zal snel duidelijk worden!

Ook jij kan als mentor veel bijleren van je 2 mentees. Inspiratie is namelijk geen éénrichtingsverkeer.

De rol van mentor geeft veel persoonlijke voldoening. Je levert namelijk een relevante maatschappelijke meerwaarde voor een professionele organisatie met een missie. Door het solidair overdragen van je kennis, ervaringen en competenties, draag je op een unieke manier een steen(tje) bij aan de groei van een jonge onderneming specifiek en aan het versterken van vrouwelijk ondernemerschap in het algemeen.

Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen