Profiel

- Je bent nauwkeurig en efficiënt en werkt graag met gegevens.
- Je hebt kennis van (kwalitatieve en kwantitatieve) onderzoeksmethodes
- Je kan zowel autonoom als in team werken en kan verantwoordelijkheid opnemen voor bepaalde deelaspecten.
- Je bent taalvaardig en kan je vlot uitdrukken (mondeling en schriftelijk) in het Nederlands en Engels.
- Je werkt vlot met computerprogramma’s en Office-toepassingen.
- Je hebt een bachelor of master diploma, kunstwetenschappen, geschiedenis, archivistiek, erfgoedstudies, archeologie, architect en interieurarchitect.
- Affiniteit met architectuur- en designcultuur is een pluspunt

Organisatie

Vlaams Architectuurinstituut
Het Vlaams Architectuurinstituut is het sectorinstituut voor architectuur. We maken het publiek attent op het belang van een goed ontworpen leefomgeving, stimuleren het maatschappelijke debat over het ontwerp van gebouwen, steden en design. Sinds 2013 werkt het Vlaams Architectuurinstituut intensiever rond design. We willen een inhaalslag realiseren voor de registratie en de duurzame bewaring van designerfgoed, als waardevol cultureel erfgoed en als bronnenmateriaal voor historisch en ontwerpend onderzoek. In de volgende beleidsperiode zetten we - in samenwerking met het Design Museum Gent – in op het ontwikkelen van een waarderingskader voor designarchieven en -collecties. Een eerste stap richting dit waarderingskader is de registratie van documentatiereeksen die het netwerk van het naoorlogs designveld blootlegt. Daarvoor zoeken we een vliegende erfgoedmedewerker. Iemand die op verplaatsing de ontsluiting van archieven ondersteunt. Je start met een project van één jaar in het Design Museum Gent.

Aanbod

- Een voltijds contract.
- Verloning volgens barema’s PC 329 – B1c.
- Vergoeding woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of per fiets.
- Een boeiende en verrijkende job in een dynamisch en cultureel werkkader.

Functieomschrijving

- Ontsluiting van documentatiereeksen rond naoorlogs design in België: opzetten van workflows, waardering bronnen en registratie.
- Ondersteuning van de algemene werking van het Vlaams Architectuurinstituut & Designmuseum: overleg, informatie uitwisseling en praktische ondersteuning.
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen