Organisatie

Vlaams ABVV

Noemen jouw vrienden jou een onverbeterlijke wereldverbeteraar? Word jij roodgloeiend bij sociaal onrecht? Neus je graag in de wetgeving om je argumenten kracht bij te zetten? Wil je jongeren een stem geven? Word educatief medewerker Bewegingswerk Jongeren en vind de job die echt bij je past!

Als Educatief Medewerker – Bewegingswerk exploreer je nieuwe methodes om jongeren aan te spreken en ze een stem te geven in het maatschappelijke en politieke debat. Je ondersteunt de regionale medewerkers die aan de slag gaan met scholieren/studenten, jobstudenten en jonge delegees. Je ondersteunt inhoudelijk en methodisch bij het opzetten van syndicale acties op maat van jongeren in de diverse regio’s van het ABVV in Vlaanderen.

Voel je het al kriebelen?!

Check ons op www.abvv-jongeren.be of ABVV-Jongeren | Facebook

Functieomschrijving

Je ondersteunt de regionale bewegings-werkers actief in de ontwikkeling van vernieuwende initiatieven om in dialoog te gaan met jongeren en om jongeren te verbinden en te activeren met als doel jongeren een stem te geven in het maatschappelijk debat en dit via enquetes en straatacties, gespreks- of filmavonden, ontmoetingsmomenten, …

Je werkt actief mee aan de voorbereiding en uitvoering van acties en campagnes samen met de regio’s bijvoorbeeld op festivals, in jeugdhuizen, .. Je denkt mee na over nieuwe actievormen en -methodes.

Je vertaalt wet- en regelgeving op maat van jongeren in infosessies, workshops of schoolverlaterslessen.

Je bent hét aanspreekpunt voor vragen over arbeidswetgeving voor scholieren, studenten en jongeren.

Je houdt onze communicatiekanalen en sociale media up to date met woord en beeld: artikels op website of Rode Kool, beantwoorden van vragen via sociale media, posten van beelden over acties of campagnes, brochures ABVV Jongeren, …

Je werkt mee aan het teamoverleg met je collega’s van Bewegingswerk en het maandelijks overleg met de regionale medewerkers.

Je ondersteunt de Jongerencommissie van jonge delegees. Je neemt deel aan overleg met andere jongerenbewegingen.

Je rapporteert intern aan de coördinator Bewegingswerk Werklozenwerking.

Profiel

Je bent een geëngageerd persoon met een brede interesse in syndicale, maatschappelijke en socio-economische thema’s. Je bent gebeten door empowerend en campagnematig beleidswerk. Je bent een wereldverbeteraar met brains.

Je houdt ervan om mensen te enthousiasmeren en te verenigen. Je kan een open dialoog stimuleren en je houdt rekening met ieders inbreng.

Je hebt kaas gegeten van projectplanning van brainstorm tot uitvoering en je kan hierbij resultaat- en doelgericht samenwerken. Je werkt oplossingsgericht en denkt proactief.

Je bent een netwerker met een open communicatiestijl en een neus voor opportuniteiten. Je kan vlot via woord en beeld info of standpunten overbrengen naar een breed doelpubliek via klassieke of nieuwe media.

Je kan creatief overweg met communicatiemediaprogramma’s en visualisatie- en animatiesoftware. Communitybuilding via sociale media is jou niet vreemd.

Je herkent jezelf in de visie en waarden van het ABVV. Je beschikt over een diploma of je hebt reeds ervaring opgedaan met de thema’s of de doelgroep.

Aanbod

* Job via Jobcreatie voor een min 26 jarige of 55 plusser

* voltijds contract van onbepaalde duur

* aantrekkelijk loon (ABVV-barema)

* andere extra-legale voordelen

* opleiding en ondersteuning door de organisatie

* uitdagende job in een gedreven team

* kans om je engagement in de praktijk te brengen

* standplaats Brussel (2 dagen telewerk)

Solliciteren

Je stuurt je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV vóór 9/09/2022 t.a.v. Evelien Stragier
naar PenO@vlaamsabvv.be

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een eerste gesprek dat doorgaat op 14 of 15 september 2022. De tweede selectieronde bestaat uit een screening op basis van competenties door Ascento op 22 of 23 september 2022.

Bijkomende inlichtingen: 02/506.83.48

Reageren voor: 09/09/2022
Solliciteren

Je stuurt je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV vóór 9/09/2022 t.a.v. Evelien Stragier
naar PenO@vlaamsabvv.be

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een eerste gesprek dat doorgaat op 14 of 15 september 2022. De tweede selectieronde bestaat uit een screening op basis van competenties door Ascento op 22 of 23 september 2022.

Bijkomende inlichtingen: 02/506.83.48

Reageren voor: 09/09/2022
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest