Organisatie

KANAL

KANAL-Centre Pompidou is een nieuw interdisciplinair museum voor moderne en hedendaagse kunst in Brussel, opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ontwikkeling en het management zijn in handen van de Stichting KANAL, in samenwerking met het Centre Pompidou. Het museum komt in een omgebouwde Citroën-garage aan het IJzerplein in Brussel.

Het programma van KANAL bestaat uit tentoonstellingen, presentaties van kunstcollecties, live evenementen en nieuwe producties die gevestigde en opkomende kunstenaars een podium bieden. Het aanbod, voor en door het publiek, is multidisciplinair: van muziek tot film, schilderkunst tot digitale media, beeldhouwkunst tot performance. Het programma weerspiegelt de centrale rol in de hedendaagse kunst van mediakunst, performance, immersieve ervaringen en participatie. Tegelijk schetst het de geschiedenis van vooruitstrevende kunstpraktijken uit de 20ste eeuw. De klassieke institutionele formats worden door het programma en onderzoek uitgedaagd, en ook het gevestigde narratief over kunst en haar geschiedenis wordt in vraag gesteld.

Functieomschrijving

Jouw opdracht

Je centraliseert alle aanvragen voor vertalingen van teksten van het Frans en het Engels naar het Nederlands. Je coördineert een netwerk van externe vertalers/vertaalsters en staat enerzijds garant voor de kwaliteit van de vertalingen en de naleving van de vastgelegde termijnen en vertaalt anderzijds zelf bepaalde teksten in verband met de activiteiten van KANAL (artistiek, bemiddeling, interne en externe communicatie, officiële verslagen enz.). Je ziet erop toe dat de vertalingen de tone of voice van KANAL respecteren.

Jouw taken

Jouw taken kunnen worden ingedeeld in twee luiken, op basis waarvan je alle behoeften kunt plannen en organiseren:

 1. De vertaling van het Engels en het Frans naar het Nederlands: teksten in verband met de artistieke programmering van KANAL en de bemiddeling met onze verschillende doelgroepen, interne documenten en communicatie (newsletters, presentaties) en externe communicatie (posts voor sociale media, website, persberichten), officiële documenten (verslagen RvB, activiteitenverslag enz.).
 2. Management van de externe vertalers/vertaalsters en vertaalkantoren: Ons netwerk van externe dienstverleners opbouwen en uitbreiden in overeenstemming met de overheidsopdrachten. Revisie en goedkeuring van de vertalingen. Opvolging van het budget, aanvraag van prijsopgaven en controle van de facturen.

Profiel

Jouw profiel

 • Je hebt een diploma vertaler Frans en Engels naar het Nederlands en beschikt over een zeer vlotte pen in het Nederlands.
 • Je kunt een geslaagde eerste ervaring met een coördinerende rol voorleggen (planning van uw eigen taken en die van de dienstverleners, opvolging van de resultaten, kwaliteit, budget ...).
 • Je hebt aandacht voor de behoeften van uw interne ‘klanten’ en je bent bereid om jouw kennis over de artistieke en culturele sector verder te ontwikkelen zodat je nog beter kunt inspelen op de behoeften en de tone of voice van Kanal in jouw vertalingen kunt integreren.
 • Je kunt zeer vlot overweg met de Office-software en vertaaltools.

Aanbod

Wij bieden jou:

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • - Een aantrekkelijke bezoldiging en extralegale voordelen:
  • o Hospitalisatieverzekering
  • o Pensioenverzekering
  • o Maaltijdcheques van 8 euro
  • o MIVB-abonnement
  • o GSM-abonnement
  • o 8 extra verlofdagen
  • o Telewerken met 45 euro/maand als forfaitaire vergoeding.

Werk in een stimulerende omgeving in een museale instelling in volle opbouw.

De KANAL Stichting wil een afspiegeling zijn van de Brusselse bevolking, met personeel en publiek dat even divers is als de gemeenschappen waarvoor het werkt. We moedigen kandidaten die deze waarden onderschrijven aan om te solliciteren. KANAL discrimineert op geen enkele manier. Je kandidatuur wordt behandeld op basis van objectieve criteria die rechtstreeks verband houden met de voor de functie vereiste vaardigheden en/of gezochte ervaring.

Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest