Organisatie

KANAL

KANAL-Centre Pompidou is een nieuw interdisciplinair museum voor moderne en hedendaagse kunst in Brussel. Het museum komt in de omgebouwde Citroën-garage aan het IJzerplein bij het kanaal.

Het programma van KANAL bestaat uit tentoonstellingen, collectiepresentaties, live evenementen en nieuwe creaties van gevestigde én opkomende kunstenaars. Het aanbod, voor en door het publiek, is multidisciplinair: van muziek tot film, schilderkunst tot digitale media, beeldhouwkunst tot performance.

KANAL-Centre Pompidou is opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ontwikkeling en het bestuur zijn in handen van de Stichting KANAL, in samenwerking met het Centre Pompidou.

Functieomschrijving

Binnen de Administratieve, Financiële en Commerciële Directie (AFCD)

De AFCD omvat zowel de algemene administratieve en financiële diensten als ook de verantwoordelijken voor de ontwikkeling van de toekomstige commerciële agentschappen van de Stichting KANAL (Agentschap Onthaal, Ticketing en Shops, Agentschap Privatiseringen, Agentschap Food & Beverage en Agentschap Funding - Sponsoring, Mecenaat en Reclameregie). De AFCD groepeert zo alle diensten met betrekking tot de financieringsstrategie en de budgettaire aangelegenheden van de Stichting KANAL, waarvan de Agentschappen de commerciële exploitatie zullen verzekeren.

Jouw taken

Als verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het Agentschap ontwerp je een fundingbeleid en voer je dit ook uit (zowel op vlak van mecenaat, institutionele ondersteuning, sponsoring als reclameregie). Dit is een van de strategische aspecten van de ontwikkeling van de Stichting en voor de financiële ondersteuning van haar activiteiten. Daarnaast sta je ook rechtstreeks in voor de uitwerking van de sponsoring en de reclameregie van de Stichting.

 • Je coördineert de teams die verantwoordelijk zijn voor onderzoek naar en strategische monitoring van trends op het vlak van mecenaat en institutionele en private funding van culturele activiteiten.
 • Je verkent en identificeert doelklanten en mogelijke lokale, nationale en internationale partners in functie van een coherente fundingstrategie die aan de financieringsdoelstellingen van de Stichting KANAL beantwoordt en tegelijk haar imago en waarden respecteert.
 • Je werkt nauw samen met de verschillende verantwoordelijken van de commerciële agentschappen van de Stichting, met de administratieve, financiële en commerciële directeurs en met de directeur communicatie om innovatieve partnerschappen uit te werken.
 • Je staat in voor het onderzoek naar en de strategische monitoring van trends op het vlak van sponsoring van culturele activiteiten.
 • Je werkt sponsorvoorstellen en speciale acties voor doelklanten uit rond de verschillende producten van de Stichting (ticketing, privatiseringsmogelijkheden, communicatie- en reclamepartnerschappen) en bedenkt hier originele formules voor.
 • Je overlegt met de verantwoordelijken van de commerciële agentschappen van de Stichting, met de administratieve, financiële en commerciële directeurs en met de directeur communicatie alvorens je overeenkomsten (in overleg met de juridische dienst) af te sluiten.
 • Je volgt de eigen inkomsten en de facturatie van alle diensten van het Agentschap Funding Sponsoring et Reclameregie nauwgezet op.
 • Je ontwikkelt, prospecteert en beheert een klantenportefeuille, je belegt afspraken, bereidt gesprekken voor, zorgt voor begeleidende folders/presentaties en werkt partnerschaps-voorstellen uit, je bouwt een vast netwerk uit en integreert het in je strategie.

Profiel

Jouw profiel

Je hebt een diploma hoger onderwijs met een commerciële focus, of gelijkwaardig door ervaring.

Je hebt aantoonbare ervaring op vlak van sponsoring- en/of commerciële advertising en je beschikt over uitstekende onderhandelingsskills en pr-vaardigheden.

Je hebt een grondige kennis van de culturele sector en hebt interesse in de artistieke disciplines die de kern van KANAL vormen.

Je bent een organisatietalent, kan vlot met strakke deadlines overweg en weet met aandacht voor detail meerdere projecten tegelijk tot een goed einde te brengen.

Je werkt oplossingsgericht en pragmatisch, je geeft blijk van initiatief.

 • Je hebt een goede kennis van het Frans en het Nederlands en begrijpt ook goed Engels.

Je beschikt over uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden en kan goed in team werken.

Aanbod

Ons aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Een aantrekkelijke bezoldiging en extralegale voordelen:
 • Hospitalisatieverzekering
 • Pensioenverzekering
 • Maaltijdcheques van 8 euro
 • MIVB-abonnement
 • GSM-abonnement
 • 8 extra verlofdagen
 • Telewerken met 45 euro/maand als forfaitaire vergoeding.
 • Werk in een stimulerende omgeving in een museale instelling in volle opbouw.

De KANAL Stichting wil een afspiegeling zijn van de Brusselse bevolking, met personeel en publiek dat even divers is als de gemeenschappen waarvoor het werkt. We moedigen kandidaten die deze waarden onderschrijven aan om te solliciteren. KANAL discrimineert op geen enkele manier. Je kandidatuur wordt behandeld op basis van objectieve criteria die rechtstreeks verband houden met de voor de functie vereiste vaardigheden en/of gezochte ervaring.

Solliciteren

Heb je interesse?

Bezorg ons je kandidatuur (motivatiebrief en gedetailleerd cv) per e-mail als één PDF-document, ter attentie van Amélie VERMEESCH, HR-verantwoordelijke, via jobs@kanal.brussels, uiterlijk tegen 15/04/24 om middernacht. Gelieve in de onderwerpregel volgende bewoording te gebruiken: “Verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het agentschap funding”. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 16/05/24.

Reageren voor: 15/04/2024
Solliciteren

Heb je interesse?

Bezorg ons je kandidatuur (motivatiebrief en gedetailleerd cv) per e-mail als één PDF-document, ter attentie van Amélie VERMEESCH, HR-verantwoordelijke, via jobs@kanal.brussels, uiterlijk tegen 15/04/24 om middernacht. Gelieve in de onderwerpregel volgende bewoording te gebruiken: “Verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het agentschap funding”. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 16/05/24.

Reageren voor: 15/04/2024
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest