Organisatie

Gemeentebestuur Mol

Bij gemeentebestuur Mol zetten een 800-tal medewerkers zich dagelijks met hart en ziel in voor het welzijn van onze 38.000 inwoners. Om klaar te staan voor de uitdagingen van vandaag en morgen, zet ons lokaal bestuur deze medewerkers centraal. De focus ligt op onze VIBES-waarden: Vertrouwen, Ik als fiere ambassadeur, Burger centraal, Efficiënt en kwaliteitsvol werk, Samenwerken.

Samen maken we #MooiMol.

Het gemeentebestuur zoekt momenteel een voltijdse verantwoordelijke publiekswerking en communicatie in contractueel dienstverband voor bepaalde duur van 6 maanden, niveau B, salarisschaal B1-B2-B3. Interesse? Solliciteren kan tot en met 24 september 2023 via het online sollicitatieformulier. Meer info vind je op onze jobsite.

Functieomschrijving

Ben jij geboeid door kunst en cultuur? Loop jij over van creatieve ideeën die je concreet in de praktijk kunt brengen? Wil je je graag inzetten om doelgroepen naar het museum te brengen? Hou je je graag bezig met communicatie?

Dan ben jij misschien de publiekswerker die wij zoeken.

Je verfijnt en voert het communicatieplan uit (onderhouden en ‘voeden’ van bestaande communicatiekanalen zoals de website, nieuwsbrieven, socials, …). Je coördineert zelfstandig projecten van A tot Z. Samen met je collega’s bereid je de opening van het vernieuwde Jakob Smitsmuseum voor. Je werkt de communicatie rond de openingstentoonstelling uit en coördineert zelfstandig publieksprojecten.

Als verantwoordelijke publiekswerking en communicatie maak je deel uit van de afdeling cultuur die bestaat uit de bibliotheek, het gemeentelijk archief, het Jakob Smitsmuseum en het cultuurcentrum. Je speelt een proactieve rol in de publiekswerking van het Jakob Smitsmuseum. Je coördineert de communicatie van het Jakob Smitsmuseum en voert zelfstandig publieksprojecten uit.

Je werkt nauw samen met de conservator en de vzw Vrienden van het Jakob Smitmuseum aan de visieontwikkeling op de collectie in functie van de publiekswerking van het museum.

Je geeft samen met je collega’s van de afdeling cultuur mee vorm aan onze communicatie en zorgt zo voor een kwaliteitsvolle interactie en participatie met ons publiek.

Je houdt de vinger aan de pols om op originele manieren het publiek te betrekken. Je zorgt samen met de conservator voor het ontwikkelen van duurzame initiatieven met betrekking tot de publiekswerking (bv. Scholenwerking, doelgroepenwerking, randactiviteiten bij de expo, sociale media, …

Je coördineert projecten met betrekking tot publiekswerking en digitale strategie. Je hebt hierbij steeds oog voor opportuniteiten en betrekt interne en externe partners waar nodig.

Profiel

 • Je tovert heldere en originele berichten moeiteloos tevoorschijn
 • Je zit boordevol creatieve ideeën om doelgroepen te bereiken
 • Je bent een talent in plannen en organiseren
 • Je bent een echte teamspeler
 • Je hebt een bachelordiploma, een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs
 • Je bent snel beschikbaar
 • Bijkomende vereiste: graag krokskes eten op de middag…

Aanbod

 • Een boeiende en afwisselende functie in een overheidsorganisatie met de juiste VIBES. Op onze jobsite kom je meer te weten over onze VIBES-waarden.
 • Een uitdagende functie waarbij oog is voor een evenwichtige woon-werkbalans.
 • Een voltijds (4/5 is bespreekbaar) contract van 6 maanden en een aantrekkelijk salaris (salarisschaal B1-B2-B3) met bijkomende extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, ecocheques, een gratis hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, kortingen via de UiTPAS en Benefits at Work.
 • Relevante ervaring uit de privésector kan je laten meetellen voor maximum 12 jaar en ervaring in de openbare sector en onderwijs tellen volledig mee voor de berekening van je anciënniteit.
 • Flexibele werkuren.
 • De mogelijkheid tot structureel thuiswerk.
 • Een filevrij te bereiken werkplaats.
 • Tal van vormings- en opleidingsmogelijkheden omdat wij het belangrijk vinden dat jij kan groeien binnen je job.
 • Een aantrekkelijke verlofregeling (32 dagen op jaarbasis en 14 wettelijke feestdagen).
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen