Organisatie

Herbert Foundation

Herbert Foundation is een plek voor hedendaagse kunst in Gent. De stichting omvat de kunstverzameling en het archief van Annick en Anton Herbert. Hun collectie is opgebouwd rond de historische data 1968 en 1989 en bevat werken en documenten van onder meer Sol LeWitt, Donald Judd, Marcel Broodthaers, Gilbert & George, Mario Merz, Gerhard Richter, Dan Graham, Bruce Nauman, Jan Vercruyssse, Martin Kippenberger, Mike Kelley en Franz West.

Sinds de opening in 2013 presenteert Herbert Foundation jaarlijks één à twee tentoonstellingen die zowel individueel als in groep bezocht kunnen worden. De tentoonstellingen worden aangevuld met een randprogramma van diverse events.

De erfgoedsite van Herbert Foundation, omgeven door een groene tuin, ligt in het centrum van de stad.

Herbert Foundation is telkens in de namiddag open van 14u – 18u op vrijdag, zaterdag en zondag en ontvangt tijdens de week groepen (het aantal varieert van week tot week). De planning wordt opgemaakt op basis van jouw beschikbaarheid.

Functieomschrijving

Vertoef je graag in een artistieke omgeving? Hou je ervan mensen te helpen en hen te woord te staan? Dan ben je bij Herbert Foundation aan het juiste adres. We zijn op zoek naar enthousiaste toezichters om bezoekers te begeleiden vanaf oktober 2024.

Als toezichter ben jij het eerste aanspreekpunt voor het publiek en faciliteer je een aangenaam bezoek. Je heet bezoekers welkom en maakt hen wegwijs in de gebouwen en tentoonstellingszalen. Indien nodig schrik je er niet voor terug hen attent te maken op de bezoekregels. Je houdt toezicht op zaal tijdens individuele bezoeken of begeleidt de groep en houdt toezicht tijdens een gegidste rondleiding. Je maakt de zalen klaar voor een bezoek bij aanvang en zorgt na je shift dat de zalen terug veilig kunnen afgesloten worden.

Op basis van een regelmatige rondgang in de zalen, zie je toe op het gedrag van bezoekers, de veiligheid van de kunstwerken en het respecteren van de bezoekregels en grijp je in waar nodig. Je helpt bij praktische vragen, staat in voor het uitdelen van de tentoonstellingsgids en het bezoekersplan en je kijkt het toegangsbewijs na.

Profiel

 • Je spreekt Nederlands en een woordje Engels en Frans
 • Je woont in of rond Gent
 • Je hebt een dragende stem
 • Je bent vriendelijk, behulpzaam en diplomatisch maar ook kordaat
 • Je bent positief ingesteld, correct en hebt verantwoordelijkheidszin
 • Je bent een teamspeler
 • Je agenda laat je toe je op regelmatige basis vrij te maken, zowel doorheen de week als in het weekend (vrnl. op zondagen)

Aanbod

 • Een warme, serene en boeiende omgeving
 • Alle informatie en documentatie om je functie te kunnen uitvoeren
 • Een vrijwilligersvergoeding
 • Gratis toegang tot Herbert Foundation
 • Korting in onze bookshop
 • Een jaarlijkse vrijwilligersdag
Solliciteren

Interesse?

Stuur voor 5 juli 2024 een mail met je motivatie, beknopt CV, contactgegevens én beschikbaarheid naar Stephanie.dewachter@herbertfoundation.org.

Heb je nog vragen? Stephanie is jouw aanspreekpunt via mail of telefonisch via 0456 69 42 31.

Reageren voor: 05/07/2024
Solliciteren

Interesse?

Stuur voor 5 juli 2024 een mail met je motivatie, beknopt CV, contactgegevens én beschikbaarheid naar Stephanie.dewachter@herbertfoundation.org.

Heb je nog vragen? Stephanie is jouw aanspreekpunt via mail of telefonisch via 0456 69 42 31.

Reageren voor: 05/07/2024
Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
Oost-Vlaanderen