Organisatie

Vlaamse Gemeenschapscommissie

Waar kom je terecht?

Je werkt voor vier gemeenschapscentra die deel uitmaken van N22, het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra.

GC Pianofabriek is het gemeenschapscentrum in Sint-Gillis. De Pianofabriek is een werk- en broedplaats voor talent in het Brusselse Sint-Gillis, een open huis in een voormalige pianofabriek waar kunstenaars, medewerkers en bezoekers (beginnend en ervaren, en met uiteenlopende achtergronden) van elkaar kunnen leren. Ze doen dat door elkaar te ontmoeten en samen verbindende en duurzame sociale en culturele activiteiten te (helpen) organiseren voor jong en oud.

GC De Rinck is het gemeenschapscentrum in Anderlecht, gelegen aan het Dapperheidsplein in hartje Anderlecht. De Rinck is de thuis van talloze Anderlechtse en Brusselse organisaties en werkt vaak samen met de buren van de muziekacademie en Zinnema. Er is een uitgebreide scholenwerking voor de vele Nederlandstalige scholen van Anderlecht, een actieve kinderwerking en ruimte voor heel wat sociaal-culturele projecten en activiteiten die mensen uitnodigen om elkaar te ontmoeten.

GC Het Huys heeft sinds zes jaar een nieuw, modern ingericht gebouw dat tal van mogelijkheden biedt. Er is een concertzaal, een groot foyer, een keuken en er zijn enkele moduleerbare ruimtes. Brusselaars kunnen er ruimtes huren om zelf aan de slag te gaan, je kan er iets drinken, je middag doorbrengen, pingpong spelen, enz. In Het Huys is een brede scholenwerking voor de kinderen van Ukkelse Nederlandstalige scholen.

GC Ten Weyngaert is het gemeenschapscentrum van Vorst. We zijn gelegen vlak aan het Dudenpark, in een parallelstraat van de Van Volxemlaan. In onze podiumzaal vinden heel regelmatig theater-, dans- en muziekvoorstellingen plaats. Er zijn daarnaast heel wat andere ruimtes in het gebouw waar Brusselaars komen sporten, koken, vergaderen, lessen volgen of gewoon even pauzeren. We geven ook onderdak aan kunstenaars uit de buurt die één of meerdere weken in residentie kunnen gaan.
De 22 gemeenschapscentra van N22 zetten zich met hart en ziel in voor de ontmoetings- en ontplooiingskansen van alle Brusselaars die aansluiting zoeken bij de Nederlandstalige gemeenschap. De gemeenschapscentra laten de stem van deze Brusselaars horen en doen actief en met succes aan gemeenschapsvorming.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als theatertechnicus sta je in voor de (theater)technische planning (klank/licht/podiumtechniek) en coördinatie van voorstellingen en allerhande activiteiten in meerdere gemeenschapscentra, in functie van de inhoudelijke programmatie. Je rapporteert aan de centrumverantwoordelijken van de betrokken gemeenschapscentra. Concreet werk je 30% van je tijd voor GC Pianofabriek, 30% voor GC De Rinck, 20% voor GC Ten Weyngaert en 20% voor GC het Huys.

− Je coördineert de opbouw, het verloop en de afbraak van voorstellingen, (theater)technische installaties, decors en tentoonstellingen. Je stuurt een ploeg aan van ca. 8 techniekers op C en D niveau. Je maakt de planning en uurroosters op in Yesplan.

− Je bestudeert, bespreekt en plant de technische uitvoering van de voorstelling aan de hand van technische fiches, zowel op het vlak van licht, geluid als decor.

− Je werkt goed samen met collega-podiumtechnici, decorbouwers, acteurs en regisseurs van (amateur)gezelschappen.

− Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en de opvolging van de geldende veiligheidsprocedures.

Meer informatie over de functie vind je hier.

Profiel

Je hebt een bachelor- of masterdiploma behaald.

Aanbod

Waarom kiezen voor de VGC?

De VGC biedt je een mensgerichte en leerrijke werkomgeving, waarin iedereen gelijk wordt behandeld en waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Je leest hieronder wat de VGC nog meer te bieden heeft om elke dag het beste uit jezelf en uit Brussel te halen.

− Je krijgt een voltijds contract van bepaalde duur met ingang vanaf 1 juli 2024 tot en met 31 december 2024.

− Loonschaal B111 - deskundige. Zowel je overheidsanciënniteit als relevante werkervaring in de privésector en/of als zelfstandige tellen mee voor de berekening van je loon.
Aantrekkelijke extra’s: 35 vakantiedagen op jaarbasis als je voltijds werkt, maaltijdcheques ter waarde van 8 euro per gewerkte dag, gratis hospitalisatieverzekering, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer (ook MIVB-abonnement), een verzekering gewaarborgd inkomen, aanvullend pensioen via 2de pensioenpijler en ruime vormingsmogelijkheden.

Solliciteren

Vul het registratieformulier volledig en correct in. Solliciteren kan tot en met maandag 27 mei 2024.

Reageren voor: 31/07/2024
Solliciteren

Vul het registratieformulier volledig en correct in. Solliciteren kan tot en met maandag 27 mei 2024.

Reageren voor: 31/07/2024
Categorie
Andere
Type
Tijdelijk
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest