Organisatie

Design Museum Brussels

Belgiëplein - 1020 Brussel

Functieomschrijving

Door middel van thematische of monografische tentoonstellingen onderzoekt het Design Museum Brussels de productie van design en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven. Daarbij wordt een historische, sociale, culturele en politieke benadering van design en zijn belangrijkste trends gehanteerd. Het museum ontvangt en (co)produceert tentoonstellingen gelinkt aan onze collecties met als doel een unieke en inclusieve narratief voor al onze doelgroepen te ontwikkelen. Het museum besteedt ook bijzondere aandacht aan grafisch ontwerp en zijn geschiedenis als vakgebied. In het hart van de Europese Unie wil het museum ook een etalage zijn voor jong Europees design.


De stagiair (m/v/x) staat in direct contact met de exhibition manager en helpt haar bij haar taken met betrekking tot de voorbereiding en productie van tentoonstellingen:

- Meewerken aan de logistiek van de tentoonstelling (updaten van lijsten met stukken, corrigeren van teksten en cartels, verzamelen en ordenen van documentatie,…)

- Helpen bij opbouw en afbouw van tentoonstellingen (vervoer en verplaatsen van tentoongestelde stukken, opvolgen van werkzaamheden, belichting van tentoongestelde stukken, algemeen onderhoud van tentoonstellingsruimten).

Profiel

- Je bent enthousiast, zelfstandig, dynamisch, veelzijdig en georganiseerd

- Je kan goed in teamverband werken

- Je bent geïnteresseerd in scenografie en het opzetten van tentoonstellingen

- Je hebt een goede beheersing van IT-tools (Pack Office, Adobe Suite, 3D-modelleringssoftware)

- Je bent tweetalig (FR/NL) of hebt een goede kennis van het FR.

Diploma’s:
Je bent student is het 4e of 5e jaar van een universitaire opleiding (op het gebied van cultuur, kunst en cultuurmanagement) of een designopleiding

Ervaring
Geen

Aanbod

Fulltime (maandag tot donderdag)

Stage van minimaal 3 maanden


Startdatum

Zo snel mogelijk


Categorie
Techniek en productie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest