Organisatie

Rubenshuis

In de zomer van 2024 opent het Rubenshuis het gloednieuwe onthaalgebouw en de nieuw aangelegde tuin. Het gebouw is een ontwerp van Robbrecht en Daem architecten en vormt de toegang tot het universum van Rubens.

Het Rubenshuis zoekt enthousiaste stagiaires om de heropeningscampagne mee voor te bereiden. Zoek je een stageplek voor minstens een volledige maand in de maanden februari, maart, april, mei, juni of in het najaar van 2024? Lees dan zeker verder!

Functieomschrijving

Het Rubenshuis zoekt een stagiair voor het marketing- en communicatieteam, een groepje Rubensliefhebbers met een hart voor marketing, mooie dingen en all things digital.

 • Je ondersteunt het team in de heropeningscampagne, realiseren van de nieuwe website, ontwikkelen van nieuwsbrieven, sociale media, communicatieplannen voor events, perswerking…
 • Je maakt deel uit van het team en volgt de meetings. Je brengt ook zelf verfrissende ideeën aan en produceert je eigen content: listicals met tips, Instagramposts en stories, facebookevents. Je creëert vooral content voor de eigen kanalen van het Rubenshuis en volgt de marketingdoelstellingen en de missie en visie van het Rubenshuis.
 • Afhankelijk van jouw goesting en ideeën kan je daarnaast ook aan de slag met social ads, SEO, SEA, rapportage, video, mediacampagnes …

Profiel

 • Je bent student digitale communicatie, marketing, journalistiek met een hart voor cultuur; student kunstgeschiedenis, geschiedenis met een hart voor communicatie of gelijkwaardig die wilt bijleren op de werkvloer.
 • Je wil andere mensen graag inspireren met het verhaal van Rubens.
 • Je hebt oog voor detail: de content die je maakt is helemaal af. En mensen lezen graag wat je foutloos schrijft.
 • Sociale media (Facebook, Instagram, …) hebben geen geheimen voor je.
 • Je werkt zelfstandig aan je taken, maar stemt steeds af met je mentor en de rest van het team. Je bent bereid om met feedback aan de slag te gaan.
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit. Je weet dat een idee niets is zonder planning en uitvoering.
 • Avond- of weekendwerk schrikt je niet af; zeker niet in de periode mei, juni.
 • Ken je de basics van Adobe Photoshop en/of InDesign? Vind je je weg in Facebook Business Manager of Google Analytics? Dan heb je een streepje voor.

Aanbod

Een uitdagende stage die aansluit bij je verwachtingen, ervaring, en goesting. Je wordt begeleid door een ervaren marketing- en communicatieteam in een jonge, dynamische organisatie in hartje Antwerpen. Je werkt in het Rubenshuis vlak voor of na de heropening en je schrijft dus mee aan de geschiedenis van een fantastisch museum!

Je krijgt van ons een warm welkom, persoonlijke begeleiding en veel feedback. Wij leren bovendien ook graag bij van jou.

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Antwerpen