Organisatie

FAME (Festival where Arts Meet Empowerment)

FAME is een interdisciplinair festival dat het werk toont van vrouwelijke kunstenaars en kunstenaars uit gender minderheden en van collectieven en verenigingen in dialoog met hedendaagse feminismen. Het festival biedt zowel internationale als lokale programmering en steunt niet alleen gevestigde artiesten maar ook opkomende Franstalige en Nederlandstalige artiesten.

Het programma is eclectisch en transversaal: theater, dans, performance, muziek, film, tentoonstellingen, conferenties, workshops, masterclasses en rondetafelgesprekken. Het festival is ontstaan in 2022, op initiatief van schepen van cultuur Delphine Houba, om de inzet van de stad Brussel in de strijd tegen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de culturele sector te bekrachtigen.

Voor de tweede editie wordt het festival gehouden van 18 tot 23 september 2023 op verschillende culturele locaties in de stad Brussel.

Ter ondersteuning van het festivalteam is FAME op zoek naar een stagiair·e communicatie voor een periode van 9 maanden, van half januari tot half oktober 2023.

Binnen FAME werk je hand in hand met de communicatie- en partnershipmanager van het festival en met externe dienstverleners (grafisch ontwerpers, webdesigners, drukkers, partnerzalen, artiesten). Wij streven naar een communicatie die niet zozeer gericht is op zelfpromotie als wel op de praktijk van de zorg en het onder de aandacht brengen van onze gemeenschappen.

Functieomschrijving

Je belangrijkste taken zullen zijn:

- Deelnemen aan de reflectie over de communicatiestrategie voor het festival

- Contact opnemen met verschillende belanghebbenden (venues, gezelschappen, artiesten, enz.)

- Assisteren bij het schrijven van drietalige teksten in FR en/of NL en/of EN

- Assisteren bij de follow-up van de distributieschema's van het communicatiemateriaal met externe dienstverleners (grafisch ontwerper, vertalers, enz.)

- Assisteren bij het beheer van sociale netwerken, de nieuwsbrief en de website

- Assisteren bij de organisatie van de distributie van papieren communicatiemateriaal

- Helpen bij het opzetten van projecten op het terrein (een concept bedenken en toepassen via tentoonstellingen, partnerschappen, acties)

- Het adresboek bijwerken

- Teamvergaderingen

Profiel

- Geen opleiding of ervaring nodig. Het gaat vooral om de motivatie en de belangstelling voor het festival (het FAME-team is van plan de stagiair een opleiding op het gebied van communicatie te geven).

- Tweetalig Nederlands en Frans en/of Engels (minimaal Frans niveau B2)

- Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden

- Het vermogen om autonoom, veelzijdig, nieuwsgierig en creatief te zijn

- Gevoeligheid voor de feministische en inclusieve waarden van het festival

- Vaardigheid in Word, Excel, Google Drive

- Beheersing van digitale communicatiemiddelen en grote belangstelling voor social media (Instagram, Facebook, Mailchimp...).

- Belangstelling voor de podiumkunsten (kennis van de netwerken ervan en van de werking van de Belgische culturele instellingen is een pluspunt)

Aanbod

- Van 16 januari 2023 tot 16 oktober 2023 (9 maanden)

- Stage (samen te bepalen tussen halftijds en driekwartijds) binnen een zorgzaam team met diverse profielen en ervaringen

- Mogelijke bezoldiging afhankelijk van de status van de stagiair

- Opleiding in communicatie en public relations

- Werkervaring om je kennis in de praktijk te brengen en nieuwe kennis te ontwikkelen (heroriëntatie)

- De mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met het Brusselse verenigings- en cultuurweefsel

- Flexibele werktijden

- Kantoor in 1000 Brussel

Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest