Organisatie

JEF

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. En JEF stimuleert regisseurs en acteurs om werk te maken van meer Vlaamse jeugdfilms.

Functieomschrijving

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde, verantwoordelijke en zelfstandige stagiairs.
Je ondersteunt het communicatieteam van het Jeugdfilmfestival 2025 door filmmateriaal te verzamelen van distributeurs, producenten en internationale contacten. Dit omvat het schrijven van synopsissen voor de films in het programma en hulp bij het ontwikkelen van de festivalwebsite, -catalogus en -krant. Als je graag content maakt, bedenk je samen met het communicatieteam media-uitingen in lijn met de huisstijl, inclusief visuele content voor online, print en video. Je werkt samen met een vaste vormgever en experimenteert met Instagram en TikTok. Taken worden in overleg bepaald, waarna je zelfstandig aan de slag gaat voor zowel filmreleases als JEF-projecten. Je creatieve inbreng wordt sterk gewaardeerd. Op basis van jouw interesses en ambities gaan we op zoek naar het meest geschikte takenpakket.


Profiel

Je volgt een opleiding journalistiek, communicatiewetenschappen, grafische- en digitale media, marketing, media en entertainment business of gelijkaardig.

 • Je kan overweg met sociale media kanalen en grafische programma’s

 • Je kan vlot (in het Engels) communiceren.

 • Vormgeving en het creëren van (video)content zijn jouw ding.

 • Een vlotte pen is een pluspunt, maar geen must.

 • Je kan zelfstandig werken.

 • Je bent flexibel, denkt kritisch mee en bent stressbestendig.

Indien je graag mee aan de voorbereidingen van het JEF festival helpt, start je best in het najaar van 2024. De festivalperiode loopt van 17/02/2025 tot en met 09/03/2025, daarna eindigt de stage.

Ook doorheen het jaar kunnen we je inzetten voor filmreleases en andere projecten. Contacteer ons dan om een stageperiode af te spreken.


Aanbod

 • Werkervaring in de culturele sector

 • Jouw werk zal zichtbaar zijn op onze kanalen

 • De kans om een inhoudelijk verschil te maken

 • Toegang tot alle films en activiteiten tijdens het festival

 • Een fijne werkplek binnen een klein, ervaren en enthousiast team

 • Een blik achter de schermen van een filmfestival

Solliciteren

Interesse in deze stage? Stuur een mail met je CV en (korte) motivatie naar Loes@jeugdfilm.be


Reageren voor: 30/11/2024
Solliciteren

Interesse in deze stage? Stuur een mail met je CV en (korte) motivatie naar Loes@jeugdfilm.be


Reageren voor: 30/11/2024
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen