Organisatie

JEF vzw

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. En JEF stimuleert regisseurs en acteurs om werk te maken van meer Vlaamse jeugdfilms.


Functieomschrijving

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde, verantwoordelijke en zelfstandige stagiairs.

Eén dag op het JEF festival is voorbehouden voor de jongste filmmakers (van 6 -14 jaar). Elk jaar selecteren we een dertigtal korte films en vertonen die op het JEF festival. Een jury beslist wie er met de award naar huis gaat. We maken er voor alle deelnemers een onvergetelijke dag van. En daar kunnen we hulp bij gebruiken.

Je maakt enkele korte promo video's om extra bekendheid te geven. Je selecteert mee de films uit de inzendingen, voert info in de catalogus en upload deze op youtube. Je voert productionele taken uit voor en tijdens de JEF makersdag zodat de kinderen een super fijne dag hebben. Sta je graag voor een publiek? Dan mag je deze dag ook presenteren en de prijsuitreiking hosten. Daarnaast zorg je dat het aanbod van apps en filmtips op het JEF makers platform up to date zijn. www.jefmakers.be


Profiel

Je volgt een opleiding film(wetenschappen), journalistiek, communicatiewetenschappen, project- en eventmanagement of gelijkaardig.

  • Je kan zelfstandig werken.

  • Je bent flexibel, denkt kritisch mee en bent stressbestendig.

  • Je bent goed in overzicht bewaren en kan bijspringen waar nodig.

  • Kennis van monteren is een meerwaarde

  • Je bent zeker beschikbaar op 11/02/2023 (JEF makers dag)


Periode

In het najaar 2023 starten de voorbereidingen voor de volgende editie. De festivalperiode loopt van 29/01/2024 tot en met 18/02/2024. Ideale stageperiode: tussen november 2023 en februari 2024. Kortere stageperiodes zijn bespreekbaar, maar de festivalperiode dient mee in de stage te zitten.

En natuurlijk ben je beschikbaar op de JEF makersdag zelf op zondag 11 februari 2024.


Aanbod

  • Werkervaring in de culturele sector

  • Een blik achter de schermen van een filmfestival

  • De kans om een inhoudelijk verschil te maken

  • Toegang tot alle films en activiteiten tijdens het festival

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen