Organisatie

Ballroom Gallery

Ballroom Gallery is een galerie voor hedendaagse kunst in Brussel, België. Het is een joint venture tussen DMW Gallery en Base-Alpha Gallery, beide gevestigde galeries in Antwerpen, België. De galerie opende haar deuren in september 2021 en is gevestigd in de prestigieuze Koningsstraat in Brussel. De ruimte biedt de twee galeries de kans om hun artistieke horizon te verbreden door kunstenaars aan te trekken en nieuwe gebieden te verkennen.

Ballroom Gallery wil een dynamische en innovatieve tentoonstellingsruimte creëren die de unieke visies van beide galeries laat zien. Door elk twee kunstenaars uit te nodigen, willen ze experiment en samenwerking aanmoedigen. Deze aanpak kan resulteren in twee afzonderlijke solotentoonstellingen, een duotentoonstelling of een intensievere samenwerking. Bovendien creëert het een interessante dialoog tussen de kunstwerken.

Naast de reguliere activiteiten creëert Ballroom Gallery ook ruimte om opkomende kunstenaars te ondersteunen met het 'Ballroom Invites' programma. Het initiatief biedt deze jonge generatie waardevolle kansen en een professioneel platform om hun werk aan een breder publiek te presenteren, waardoor de ontwikkeling van een artistieke praktijk wordt gestimuleerd. Door verschillende generaties kunstenaars samen te brengen, creëert de galerie bovendien ruimte voor verschillende stemmen en perspectieven om gehoord en gezien te worden.


Functieomschrijving

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

Het verlenen van assistentie aan de galerie directeur en partners, waaronder het assisteren bij het opzetten en afbreken van tentoonstellingen, evenals het voorbereiden van andere galerie evenementen, vervoer, evenals een breed scala aan administratieve taken.

Je beheert een groot klantenbestand en zorgt ervoor dat ze allemaal op de hoogte worden gehouden van komende tentoonstellingen en andere galerie-evenementen.

Je beheert een grote database met kunstwerken, onder meer door de kunstwerken van de galerie en haar kunstenaars te documenteren, en door verschillende digitale en online platforms bij te houden, zodat alle kunstwerken accuraat en volledig worden bijgehouden.

Assisteren bij de marketing van de galerie door meerdere social media-accounts te beheren en contacten te onderhouden met perscontacten om ervoor te zorgen dat er publiciteit wordt gegeven aan evenementen in de galerie.

Profiel

Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden zijn essentieel.

Punctualiteit, aandacht voor detail en het vermogen om te werken onder strakke deadlines zijn essentieel.

Sterke administratieve vaardigheden zijn essentieel.

Uitstekende persoonlijke vaardigheden zijn essentieel.

Sterke organisatorische vaardigheden zijn vereist.

Het vermogen om in teamverband te werken is vereist.

Aanbod

Redelijke flexibiliteit in werktijden

Diverse mogelijkheden om bij te leren door een gevarieerd takenpakket op te pakken

Werken in een dynamisch team

Dit is een onbetaalde stage.

Deze stage kan op elk moment van het jaar aanvangen. De start datum is flexibel.

Solliciteren

Stuur een mailtje naar Ida@ballroomgallery.be.

In de mail graag een cv en motivatiebrief

Reageren voor: 30/04/2025
Solliciteren

Stuur een mailtje naar Ida@ballroomgallery.be.

In de mail graag een cv en motivatiebrief

Reageren voor: 30/04/2025
Categorie
Onthaal en administratie
Type
Stage
Tewerkstelling
80% - 100%
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest