Organisatie

JEF vzw

JEF is dol op jeugdfilm. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. In september 2018 lanceerde JEF, samen met het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en op initiatief van de Vlaamse Gemeenschap een fonkelnieuw project: De FilmClub. Hier kijken kleuters, kinderen en jongeren op regelmatige tijdstippen samen film op school, in de bib, in een jeugdhuis, ...! De FilmClub wil zo een nieuwe generatie filmfans onderdompelen in de diversiteit van de filmcultuur.

Functieomschrijving

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde, verantwoordelijke en zelfstandige stagiairs.

Je ondersteunt de projectcoördinator van De FilmClub in de dagelijkse werking en met de planning in de aanloop naar het volgende schooljaar. Op vlak van communicatie denk je mee over content voor nieuwsbrieven, sociale media, drukwerk en de website. Je zoekt mee naar nieuwe interessante publieksgroepen en denkt mee over publiekswervingsacties. Je staat in contact met zowel de FilmClubs, als met partners binnen het Vlaamse filmlandschap. Je werkt mee aan het nieuwe programma, de uitwerking van het ‘meer dan film’-luik binnen De FilmClub (omkaderingsmateriaal bij het filmaanbod) en aan de verwerking van de eerste resultaten en feedback van het lopende schooljaar. Je takenpakket is afhankelijk van de je stageperiode.


Profiel

Je volgt een relevante opleiding (communicatie, journalistiek, kunst- of filmwetenschappen, projectmanagement … )

  • Schrijven en content creëren zijn jouw ding (NL).

  • Je bent flexibel, denkt kritisch mee en bent stressbestendig.

  • Je kan zelfstandig werken.

  • Je bent een geboren planner, nauwkeurig en kan systematisch werken.


Periode

De FilmClub loopt per schooljaar en dus van september tot juni. In het voorjaar van 2024 starten de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Kortere stageperiodes zijn bespreekbaar. Ideale stageperiode: oktober-december of maart-juni.


Aanbod

  • Werkervaring in de culturele sector

  • Een gevarieerd takenpakket waarbij je op korte termijn veel kan bijleren

  • Het mee vormgeven van een nieuw project dat in heel Vlaanderen wordt uitgerold

  • Toegang tot alle films tijdens het JEF festival 2024

Categorie
Andere
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Antwerpen