Organisatie

publiq vzw

UiTinVlaanderen?

Op UiTinVlaanderen.be grasduin je in de grootste cultuur- en vrijetijdsagenda van Vlaanderen en Brussel, met tienduizenden activiteiten. Met artikels, tips, nieuwsbrieven en wedstrijden inspireren we mensen om cultuur en vrije tijd te ontdekken. De labels Vlieg en UiTX geven tips voor respectievelijk families en jongeren.

publiq vzw?

'Wat valt er in mijn buurt te beleven?' Op die vraag wil publiq een antwoord geven. Mensen en activiteiten verbinden - met stapstenen waar nodig: dat is onze missie. Als specialist in vrijetijdscommunicatie zet publiq in op platformen waar aanbod en publiek elkaar vinden. Al eens gehoord van UiTinVlaanderen, UiTPAS, Vlieg, UiTX en museumPASSmusées? Dat zijn allemaal merken van publiq, binnen een overeenkomst met de Vlaamse overheid.

Waar kom je terecht?

Je belandt bij publiq vzw in het marketing- en communicatieteam, een klein groepje cultuurliefhebbers met een hart voor mooie dingen en all things digital.

Functieomschrijving

Je taken tijdens deze stage


Je neemt deel aan onze maandelijkse brainstorms en produceert je eigen content: listicals met tips, Instagramposts en stories. Afhankelijk van jouw goesting en ideeën kan je daarnaast ook aan de slag met social ads, rapportage, video … Je creëert vooral voor UiTinVlaanderen en UiTmetVlieg, al is het mogelijk dat ook UiTX en museumpassmusées een beroep doen op je skills.Profiel

Wie zoeken we?


  • Je hebt een neus voor storytelling en een vlotte (en foutloze) pen.

  • Je hebt oog voor detail: de content die je maakt is helemaal af.

  • Ken je de basics van Adobe Photoshop en/of InDesign? Vind je je weg in Facebook Business Manager of Google Analytics? Dan heb je een streepje voor.

  • Je wil andere mensen graag inspireren met vrijetijdstips die bij hen passen.

  • Je neemt initiatief en durft je mening luidop zeggen.

  • Je bent bereid om met feedback aan de slag te gaan.

AanbodJe krijgt van ons een warm welkom, persoonlijke begeleiding en veel feedback. Wij leren ook graag bij van jou: we zijn zeer benieuwd wat jij van onze content vindt.


We werken nog grotendeels van thuis uit, maar we zijn erg close op Slack. We zien je graag minimaal 1 keer per week in onze kantoren in hartje Brussel. Daar is goeie koffie en af en toe croques als lunch.