Organisatie

Klarafestival | Festival van Vlaanderen - Brussel

Klarafestival is het grootste klassieke muziekfeest in België. Internationale topmusici geven het beste van zichzelf in Brussel, maar ook in Antwerpen (deSingel) en Brugge (Concertgebouw). Live concerten zijn de kern, maar vanaf 2021 staan ook innovatieve, digitale projecten op het programma. De samenwerking met radiozender Klara én de European Broadcast Union maken van Klarafestival een omroep festival zonder weerga dat zijn concerten in duizenden Europese huiskamers laat klinken. Private en culturele partners; Vlaams, Brussels, federaal, Europees en internationaal; jong en oud; kansarm en kansrijk: Klarafestival weet alle krachten te bundelen tot een verbindend, grensoverschrijdend festival.

Functieomschrijving

Als BIS-stagiair(e) Content Creator maak je deel uit van het team marketing & communicatie en sta je mee in voor de uitwerking van de grafische vormgeving en online communicatie in aanloop naar en tijdens Klarafestival. Je bent polyvalent, hands on en springt in waar nodig.


Takenpakket:
- uitwerken grafisch ontwerp van verschillende dragers van het communicatieplan (offline en online: affiches, flyers, advertenties, avondprogramma’s, bannering, gifs, video, animaties, mailing templates...)
- mee opvolgen visibiliteit tijdens Klarafestival
- beheren van onze social media kanalen : uitwerken van Instagram & Facebook stories (voor en tijdens concerten) & schrijven van copy voor social media posts
- montage van video’s voor social media en website
- all-round beschikbaarheid en multi-inzetbaar tijdens het festival

Profiel

Je bent beschikbaar van 04/10/2021 tot 01/04/2022. Tijdens het festival ben je alle dagen beschikbaar vanaf 11/03/2022 tot en met 27/03/2022, ook avond- en weekendwerk.
- Je bent recent afgestudeerd in een richting cross media, grafische vormgeving, digitale communicatie of gelijkaardig en, op zoek naar een (eerste) concrete werkervaring.
- Beheersing van andere softwaretools naast Adobe InDesign en Adobe Photoshop is een troef (vb. Mailchimp).
- Je gaat zeer nauwkeurig te werk.
- Je neemt initiatief en jouw zelfstandigheid boezemt ons vertrouwen in. Je zoekt naar oplossingen, maar deinst er niet voor terug hulp te vragen.
- Je bent stressbestendig. Deadlines schrikken je niet af.
- Avondwerk is geen probleem voor jou.
- Voertaal is Nederlands maar je hebt een goede kennis van Frans en Engels.
- Bij voorkeur afkomstig uit Brussels Hoofdstedelijk Gewest of flexibel in vervoer. Tijdens Klarafestival geraak je op eigen kracht thuis.
- In het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt.

Aanbod

- Een multidisciplinaire ervaring in de culturele sector
- Een dynamische werkomgeving (je zal enorm veel bijleren)
- Je komt terecht in een klein, jong, dynamisch en gedreven team
- Mogelijkheid tot gratis bijwonen van concerten op Klarafestival

Categorie
Marketing & communicatie
Type
Stage
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest