Organisatie

Bruthausgallery

Volgens de Bruthaus-filosofie moet hedendaagse kunst eigentijdse relevantie hebben, refereren aan maatschappelijke thema's, zichzelf voortdurend bevragen en bij voorkeur een bredere rol spelen buiten het gesloten domein van de kunst zelf. Bruthausgallery organiseert vijf tentoonstellingsprojecten per jaar, soms solotentoonstellingen, maar ook regelmatige kruisbestuivingen tussen verschillende kunstenaars. Soms worden externe curatoren gevraagd om projecten samen te stellen. Tijdens deze tentoonstellingen organiseren we regelmatig ontmoetingsmomenten voor kunstverzamelaars, curatoren, hooggeïnteresseerden en kunstenaars. Op deze momenten wordt de tentoonstelling ontleed vanuit drie perspectieven: de kunsthistorische positionering, de visie van de galeriehouder en door de kunstenaar zelf.

Bruthausgallery opereert een tikkeltje anders dan men doorgaans van een galerie verwacht. Wij geven regelmatig ruimte aan performances en organiseren elk jaar een extra muros tentoonstelling waarbij één kunstenaar de kans krijgt om een monumentale, contextuele installatie te maken in het naast de galerie gelegen fabriekspand van Claessens Canvas. Wij moedigen regelmatig kunstenaars aan om hun werk te combineren en te confronteren, wij houden van dit experiment omdat wij weten dat het de kunstenaars een ruimere kans geeft om te evolueren. Bruthausgallery zoekt actief naar open samenwerkingen in het veld met gelijkgestemde mensen en organisaties, om kunstenaars en voorstellingen en mogelijkheden uit te wisselen. Bruthausgallery werkt als een team samen met zowel de kunstenaars als de verzamelaars in wie wij een bijzonder vertrouwen hebben.


Functieomschrijving

Bruthaus is op zoek naar een stagiair, gespecialiseerd in fotografie, om ons te ondersteunen in onze dagelijkse werkzaamheden. Afhankelijk van de periode kan dit zijn; het begeleiden naar tentoonstellingen/kunstbeurzen, het volgen van het proces van onze tentoonstellingen, product- en archieffotografie van de kunstwerken, ...Wij passen de activiteiten graag aan aan de kwaliteiten en interesses van de student.


Profiel

- vloeiend in Nederlands en Engels, Frans is een pluspunt


- liefde voor de kunsten


- kennis van computerprogramma's


- flexibiliteit in werktijden en beschikbaarheid


- teamgeest


- rijbewijs B

Aanbod


  • Bepaling van de werkduur in overleg met de stagiair

  • Interessante werkervaring in een hedendaagse galerie binnen een klein, enthousiasmerend team

  • Een divers takenpakket met veel verantwoordelijkheden

    • Contact met kunstenaars

    • Transport van kunstwerken

    • Fotograferen en archiveren van kunstwerken
Solliciteren

Stuur een CV en een motivatiebrief naar info@bruthausgallery.com. Beschrijf in je motivatiebrief wat je leuk vindt aan de functie en wat je te bieden hebt. Wij zullen je dan uitnodigen voor een gesprek om je motivatie en verwachtingen te bespreken.

Reageren voor: 31/10/2021
Solliciteren

Stuur een CV en een motivatiebrief naar info@bruthausgallery.com. Beschrijf in je motivatiebrief wat je leuk vindt aan de functie en wat je te bieden hebt. Wij zullen je dan uitnodigen voor een gesprek om je motivatie en verwachtingen te bespreken.

Reageren voor: 31/10/2021
Categorie
Artistiek
Type
Stage
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
West-Vlaanderen