Voltijds Stage


Organisatie
JEF
JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken. JEF is een aanspreekpunt voor iedereen die professioneel te maken heeft met jeugd, film en nieuwe media, in de klas of in de vrije tijd. En JEF stimuleert regisseurs en acteurs om werk te maken van meer Vlaamse jeugdfilms.
Functie
We zijn steeds op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde, verantwoordelijke en zelfstandige stagiairs.

De kinderjury heeft de leukste taak tijdens het JEF festival: alle films bekijken en beoordelen. En jij mag hen daarin begeleiden! Je bent verantwoordelijk voor het hele proces van de kinderjury: selectie tot prijsuitreiking. Je verdiept je in de beste selectieprocedures, uitdenken van opdrachten,... Kennis over ontwikkelingspsychologie en (film)educatie is een pluspunt.
Profiel
Je volgt een Lerarenopleiding (lager onderwijs), Sociaal werk (Sociaal-cultureel, Kunst- en cultuurbemiddeling,..) of gelijkaardig.
- Je kan zelfstandig werken
- Je bent gewend om met kinderen te werken
- Je bent goed in overzicht bewaren en kan bijspringen waar nodig
- Je bent flexibel, denkt kritisch mee en bent stressbestendig
- Je bent beschikbaar in de krokusvakantie 2020 (24/02-01/03)
Aanbod
Werkervaring in de culturele sector
Een blik achter de schermen van een filmfestival
De kans om een inhoudelijk verschil te maken
Toegang tot alle films tijdens het festival

Periode
Het JEF festival gaat door in de krokusvakantie van 10/02/2020 t/m 02/03/2020. In het najaar 2019 starten de voorbereidingen voor de volgende editie. Kortere stageperiodes zijn bespreekbaar, maar de festivalperiode dient mee in de stage te zitten. Ideale stageperiode: tussen november en maart
Solliciteren
Contactpersoon: Karo Guetens
Reageren voor: 30/09/2019

Wat bieden we? Werkervaring in de culturele sector Een blik achter de schermen van een filmfestival De kans om een inhoudelijk verschil te maken Toegang tot alle films tijdens het festival