Voltijds Vast


Organisatie
JINT vzw
JINT vzw stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties. JINT is Nationaal Agentschap voor de uitvoering van de Europese subsidieprogramma’s Erasmus+: Youth in Action en (het nieuwe) European Solidarity Corps.
We zijn gevestigd in het Internationaal Jeugdcentrum, in hartje Brussel.
Een 22-tal medewerkers hebben hier hun werkplek.
Functie
Je maakt deel uit van het HUB-team dat internationale plannen en ideeën van individuele jongeren enerzijds en jeugdorganisaties anderzijds ondersteunt.

De opdracht van het team is om
- Jongeren en jeugdorganisaties te informeren, te sensibiliseren en te inspireren om “vreemd te gaan” (^^).
- De kwaliteit van internationale projecten en plannen te ondersteunen (o.a. door linken te leggen met – de mogelijkheden binnen – het Erasmus+: Youth in Action programma en het European Solidarity Corps).
- Knowhow omtrent internationale projecten en ervaringen te verzamelen, te borgen en te delen.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk om deze opdracht te realiseren door in te zetten op
- communicatie met en naar de doelgroep
- het opzetten van netwerk- en vormingsactiviteiten
- het organiseren van events en publieksactiviteiten.
Profiel
Je gelooft in de kracht van internationale uitwisseling en samenwerking en voelt je dan ook verbonden met de missie van JINT vzw.

Je hebt relevante (vrijwilligers)werkervaring, bij voorkeur in het lokaal of bovenlokaal jeugdwerk of een belendende sector.

Je bent een geboren “bruggenbouwer”; je legt spontaan linken tussen inhouden, tussen mensen en organisaties en stelt je van nature verbindend en delend op.

Je hebt voeling met (de leefwereld van) jongeren en met (de context van) jeugd(werk)organisaties.

Je hebt talent voor (wervende en informatieve) schriftelijke en beeldende communicatie en hebt je hierin (al dan niet autodidactisch) bekwaamd; je hebt ervaring met of een leergierige nieuwgierigheid naar CMS-systemen (bv. Drupal), grafische programma’s (bv. Adobe Fireworks), social media (Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat…),…

Voor (grote) groepen spreken is je op het lijf geschreven; je maakt graag werk van een aantrekkelijke presentatie en weet deze inspirerend en helder over te brengen naar je publiek.

Maar ook in face-to-face contacten voel je je als een vis in het water; jij wacht niet tot iemand je aanspreekt, je stapt gewoon zélf op anderen af voor een vlotte babbel of een promopraatje.

Je bent in staat om een project te coördineren; van initiatie, over opvolging tot realisatie. Je betrekt de nodige partners en zorgt voor heldere communicatie naar alle betrokkenen.

Je bent een flexibele allrounder die houdt van afwisseling en zich makkelijk aanpast aan wat nodig is of moet gebeuren. Onverwachte wendingen halen bij jou net energie naar boven om erin te vliegen.

Je werkt met gemak zelfstandig maar je kan ook samenwerken; je draagt constructief bij tot een gezamenlijk resultaat.

Je plant en organiseert je werk om deadlines en resultaten tijdig te behalen.

Je leert gemakkelijk en bouwt graag je kennis (verder) uit. Complexere materies of lectuur zijn voor jou iets om gretig je tanden in te zetten. Je vindt het een uitdaging om bv. rapporten en beleidsteksten te lezen en er de essentie uit te halen voor jouw werk en dat van collega’s.

Je bent klantgericht; je geeft prioriteit aan een goede dienstverlening en klanttevredenheid.

Je bent resultaatgericht; je hebt continu oog voor doelstellingen en resultaten en wil de organisatie verbeteren.

Je neemt graag initiatief; van nature ga je liever proactief dan reactief te werk, je legt hierbij de nodige durf aan de dag.

Je kan vlot in het Nederlands en Engels communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Je maakt met gemak gebruik van MS Office (Excel, Word, Outlook, PowerPoint,…).

Je hebt een rijbewijs B of bent bereid dit op korte termijn te behalen.

WE WORDEN BOVENDIEN ENTHOUSIAST VAN (ÉÉN OF MEER) VAN DEZE EXTRA TROEVEN:

Je hebt zelf een ervaring met internationale of interculturele projecten of samenwerking op zak.

Je hebt ervaring met diverse jongerenculturen en/of met diversiteit tout court. Je hebt achtergrond in of voeling met maatschappelijk kwetsbare jongeren en/of - thema’s.

Je bent bekwaam in het coördineren van evenementen. Je slaagt erin te initiëren, de juiste partners rond de tafel te krijgen, voortgang op te volgen en te (doen) realiseren. Evenementen van een grotere orde zijn voor jou een uitdaging.

Je hebt kennis van het kader waarbinnen het Erasmus+: Youth in Action programma en/of het European Solidarity Corps tot stand komen.

Je hebt kennis van en/of een netwerk in het jeugdwerkveld in Vlaanderen en/of de belendende sectoren (onderwijs, cultuur, welzijn of sport).

Je spreekt en/of schrijft een aardig woordje Frans. Of je weet je in nog een andere taal vlot uit te drukken.
Aanbod
Een aangename werkomgeving met fijne collega’s en een toffe sfeer.
Een uitdagende job met afwisseling tussen kantoorwerk enerzijds en rechtstreekse contacten met jongeren en organisaties in heel Vlaanderen anderzijds.
Een organisatie die kansen biedt om bij te leren en competenties te ontwikkelen.
Een voltijds contract van onbepaalde duur.
Aanvang begin mei.
Plaats van tewerkstelling is hartje Brussel, op 5 min. wandelen van het Centraal Station.
Sporadisch avond/weekendwerk, evenals occasionele meerdaagse opdrachten behoren tot de opdracht.
Hiertegenover staat een correcte compensatieregeling voor overuren.
JINT vzw draagt de kosten voor woon-werkverplaatsing.
Bruto beginwedde per maand 2.821,39 € aan 0 jaar anciënniteit (volgens barema); relevante ervaring kan in rekening genomen worden bij het bepalen van anciënniteit.
Solliciteren
Contactpersoon: Nathalie Van den Meersschaut
Reageren voor: 16/03/2018

Solliciteren kan enkel door het sollicitatieformulier op www.jint.be te downloaden, in te vullen en (in Word-formaat) te mailen naar job@jint.be, ter attentie van Nathalie Van den Meersschaut, Adjunct-directeur Personeelsbeleid. Voor vragen kan je terecht op 02/209 07 20, vragen naar Nathalie Van den Meersschaut. Uiterste datum voor het aanvaarden van sollicitaties is vrijdag 16 maart (vóór 12u!) Weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een praktische proef en een gesprek op donderdag 29 maart (in de loop van de namiddag). Na een positief gesprek volgt een extern assessment op donderdag 5 april (reken op een 5-tal uurtjes, overdag).