Profiel

De projectmanager R&D:


 • werkt een strategisch plan van aanpak en een risicoanalyse uit voor een mogelijk product of een mogelijke dienst;
 • heeft minstens 5 jaar ervaring in innovation management;
 • onderzoekt de behoefte voor een concreet product en de validatie hiervan door middel van testings, mockups of ‘fake’ productpagina’s;
 • heeft senior ervaring met allerlei ‘innovatie’-methodieken om problemen, producten en business modellen te valideren, zoals bv. ‘lean start up’, Design Thinking, Value Proposition Design of Business Model Canvas;
 • heeft een entrepreneurial en start-up mind/set/stijl en durft beslissingen nemen om vooruit te gaan in het onderzoek;
 • organiseert in cocreatie met de sector/partner workshops, gebruikerstests en diepte-interviews met eindgebruikers;
 • is budgethouder (beheert het projectbudget, keurt facturen goed, voert aanbestedingen, bv. ivm consulting voor een innovatietraject;
 • staat in voor de communicatie over het R&D-project (i.s.m. de cel communicatie);
 • bij succes en opschaling van het R&D-project draagt de projectmanager R&D het project over naar het team product management, met een volledig zicht op de geleerde lessen, risico’s en mogelijke scenario’s voor een ‘Scale Up’ van het product, inclusief een gevalideerde businessmodel fit.

Waarden die wij belangrijk vinden in een R&D ‘mindset’ zijn:


 • User & data driven (‘You are not the user’);
 • Een open feedback- cultuur waarbij we constructief kritisch alles in vraag stellen;
 • Een hoog ‘validation strength’ bij de keuze en mix van methodes in de tests;
 • Test & Fail fast attitude;
 • Go cheap and fast at the beginning;
 • Reduce uncertainty as much as you can before you build anything.

Organisatie

Cultuurconnect

Cultuurconnect is een jonge organisatie met een sterk team dat bestaat uit een 50-tal enthousiaste collega’s. Cultuurconnect gaat voor digitale innovatie in kunst en cultuur samen met lokale cultuurhuizen, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven, zodat we ook morgen relevant blijven. We werken multidisciplinair en combineren deskundigheid en veel gezond verstand om een succes te maken van onze ambitieuze projecten. Onze werking laat zich samenvatten als: digitaal, innovatief, geëngageerd, ondernemend, professioneel, lean & lief.

Aanbod

Bij Cultuurconnect krijg je een maatschappelijk relevante job in een organisatie die jouw persoonlijke ontwikkeling zeer belangrijk vindt, mogelijkheid tot thuiswerk, een adequate verloning, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. En je hoeft geen mantelpakje noch das te dragen. De projectmanager R&D wordt ingeschaald in barema A (baremastructuur van de Vlaamse overheid, meer info op https://overheid.vlaanderen.be...), rekening houdend met expertise en ervaring.

Functieomschrijving

Cultuurconnect zet een aantal experimenten op en zoekt nog versterking van een allround projectmanager R&D die in teamverband de regie van ons experiment Virtueel Podium kan opnemen: behoeftestudie bij de klant, vormgeven van innovatieve concepten, gebruikerstesten, volgens onder andere toepassing van de ‘lean start-up’ en ‘design thinking’ methodieken. We streven naar een maximale maatschappelijke meerwaarde en volgen een agile aanpak.


Ben jij een creatieve en ondernemende bachelor of master met een groot oor voor de klant, een fijne neus voor innovatie en een doe-mentaliteit? Heb jij minstens 5 jaar ervaring in innovation management? Heb je feeling voor digitaal en volg je de evoluties op het vlak van digitale disruptie? Hou je van cultuur en zoek je een uitdagende job in een bruisende omgeving met veel autonomie? Lees dan zeker verder.


Solliciteren

Stuur voor 1 juli 2021 je cv en motivatiebrief naar jobs@cultuurconnect.be met als onderwerp “projectmanager R&D + jouw naam”, en leg uit waarom jij de witte raaf bent die we zoeken en waarom je liever bij Cultuurconnect dan bij Microsoft, Telenet of een digital agency wil werken.

Voor meer info: abel.ruiz@cultuurconnect.be of 0483 38 27 18.

Bekijk de volledige vacature

Reageren voor: 01/07/2021
Solliciteren

Stuur voor 1 juli 2021 je cv en motivatiebrief naar jobs@cultuurconnect.be met als onderwerp “projectmanager R&D + jouw naam”, en leg uit waarom jij de witte raaf bent die we zoeken en waarom je liever bij Cultuurconnect dan bij Microsoft, Telenet of een digital agency wil werken.

Voor meer info: abel.ruiz@cultuurconnect.be of 0483 38 27 18.

Bekijk de volledige vacature

Reageren voor: 01/07/2021
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest