Profiel

* Je beschikt minimaal over een bachelordiploma (of gelijkwaardige ervaring) en je hebt minimaal 1 à 2 jaren expertise in een relationele functie (type accountmanagement).
* Je bent een netwerker en hebt een klant- en oplossingsgerichte attitude. Je kan goed luisteren naar de noden van je partners en die vervolgens op basis van een heldere technische analyse vertalen naar concrete oplossingen.
* Je hebt interesse in ICT en affiniteit met webtoepassingen.
* Je kan mensen enthousiast maken dankzij je talent voor communicatie en je sociale vaardigheden.
* Je kan omgaan met veel dossiers tegelijk en blijft constructief in moeilijke situaties.
* Ervaring met de Vlaamse vrijetijdssector (verenigingen, beleid) is een voordeel.
* De missie van publiq spreekt je erg aan. Je wil graag een steentje bijdragen tot innovatieve oplossingen die meer mensen meer goesting in meer cultuur geven.

Organisatie

publiq vzw
publiq vzw is specialist in vrijetijdscommunicatie. Het event management platform van publiq is een referentie in België . publiq faciliteert het publieke vrijetijdsleven door ervoor te zorgen dat mensen en activiteiten elkaar vinden. We bouwen bruggen, met een uitnodiging om te proeven van het onbekende, voor een inclusief publiek. Je kent ons van UiTinVlaanderen, Vlieg, UiTPAS en sinds kort ook Museumpas. Met de nieuwste technologieën, smart data-analyses en scherpe gebruikersprofielen worden aanbod en publiek op elkaar afgestemd. Voor de coöperatieve aanpak met een uitgebreid partnernetwerk en de collectieve realisaties inzake publiekswerving worden we internationaal gerespecteerd. Een team van ongeveer 50 mensen verbindt zoveel mogelijk mensen met het aanbod van partners, met (online en offline) producten en kennisdeling. De UiTdatabank is het hart van onze organisatie. Het is de centrale draaischijf waar alle informatie over vrijetijdsactiviteiten in Vlaanderen (meer dan 200.000 activiteiten per jaar) wordt ingevoerd, verrijkt en opnieuw verspreid. Deze schat aan informatie wordt niet alleen op onze eigen websites (zoals UiTinVlaanderen.be of UiTmetvlieg.be) gepubliceerd, maar ook via agenda’s van bijna alle lokale besturen en tientallen kanalen van media- en andere marketingpartners. Om dit ecosysteem te realiseren investeren we in duurzame partnerships met actoren uit de brede cultuur- en vrijetijdssector en de media, en met verschillende departementen van de Vlaamse overheid. Daarnaast hebben we een uitgebreide ICT werking en vormen we het aanspreekpunt voor webdevelopers en computerbedrijven.

Aanbod

* Een voltijds contract van onbepaalde duur.
* Werk bij een dynamische organisatie publiq vzw (voorheen CultuurNet Vlaanderen) in in de Belvue-site (Sint-Jans-Molenbeek, Zone Kanaal/Dansaert)
* Marktconform loon in lijn met je ervaring en competenties, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, interessante verlofregeling en gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer en extra mobiliteitspakket.

Functieomschrijving

Samen met de betrokken Manager strategische partnerships ben je het aanspreekpunt voor tal van partners. Je opdrachten omvatten ondermeer:
* Accountmanagement: je bent het operationele aanspreekpunt voor (potentiële) partners die met het instrumentarium van publiq aan de slag willen, van het bouwen van een evenementenagenda op maat, over redactionele promotie tot doelgroepcommunicatie met gerichte publieksdata. Het is aan jou als tussenschakel om in overleg met klanten en collega’s de juiste oplossing uit te dokteren.
* Projectmanagement: je initieert nieuwe of onderhoudt bestaande projecten (bvb. Open Monumentendag, Toegankelijke UiTagenda’s, )
* Operationele samenwerking met jaarlijkse sectorevenementen, bvb. Open Monumentendag, Erfgoeddag, Dag van de Wetenschap, Poëzieweek, Dag van de Dans…
* Je helpt tot op zekere hoogte de partners met hun operationele vragen bij de samenwerking, gaande van communicatie- tot IT-technische vragen.
* Je bent als vertegenwoordiger van de partner(s) betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technische features.

Je bent goed in het vertalen van technische verhalen aan wie niet technisch onderlegd is en omgekeerd kan je problemen van de partners toelichten aan technische collega’s .
Je bent dus de spil tussen het partner-, marketing- en technisch team en vertolkt de noden van jouw partners naar die verschillende teams toe.
Je schrikt dus niet terug voor de P’s uit de marketingmix of voor een gesprek vol ICT-lingo.

Om je projecten tot een goed einde te brengen verwerf je een grondige kennis van de tools die publiq aanbiedt: UiTdatabank, widgets, Search API, Entry API, Culturefeed Drupalmodules, ... Je krijgt hiervoor uitgebreide begeleiding. Daarbij werk je in overleg met je manager. Prioriteiten in de opdrachten worden samen bepaald in functie van de partnerships en de strategie van publiq.
Categorie
Marketing & communicatie
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest