Organisatie

Comon

Comon is een open laboratorium waar onderzoekers en technologen samenwerken met creatieve Gentenaars om van Gent een nóg wijzere stad te maken. Dat doen we door te luisteren naar wat Gentenaars nodig hebben, dit samen te exploreren, en technologische oplossingen op mensenmaat te bedenken én uit te testen. Comon is een samenwerking van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook, en organiseert de werking onder de vlag van CVSO Waalse Krook.

Functieomschrijving

De Comon-werking begint groter te worden. We gaan daarom op zoek naar een Projectmedewerker die onze werking kan ondersteunen. Daarnaast groeit en verandert de werkplek van de Comon-partners. Om de inhoudelijke samenwerking optimaal te ondersteunen, zal deze medewerker niet alleen bijdragen aan de dagelijkse werking van Comon, maar ook mee instaan voor het concreet vormgeven en optimaliseren van deze dynamische werkplek. Wie weet ben jij daar wel de geknipte persoon voor. Wat verwachten we zoal van jou?

 • Comon organiseert verschillende evenementen, van kleine infosessies over grotere publieksevenementen tot meerdaagse hackatons (wasda?). Bij zulke evenementen komt heel wat operationele voorbereiding kijken: draaiboeken opmaken, tijdslijnen & taken oplijsten en opvolgen, afstemmen met partners, sprekers contacteren, budgetten beheren... Jij neemt en volgt de operationele voorbereiding, uitvoering en nazorg van dergelijke evenementen zelfstandig op.
 • Je bent aanwezig bij Comon-evenementen. Deze gaan af en toe door op een weekavond of weekenddag. Jij volgt het goede verloop van zo’n evenement op, regelt het nodige materiaal, de catering, ontvangt (spreek)gasten en partners... Af en toe geef je ook een woordje uitleg over Comon aan bezoekers en beantwoord je vragen.
 • Je ondersteunt bij de administratie van het organiseren van een Comon-evenement. Je volgt bestelbonnen, facturen en raamovereenkomsten van leveranciers en partners op, en houdt in de gaten of we binnen het budget blijven voor de organisatie van elk evenement. Je stelt agenda’s en beknopte verslagen op voor de belangrijkste meetings.
 • Je staat mee in voor het creëren van een aangename, functionele werkplek op de 4e verdieping van De Krook, die aansluit bij de inhoudelijke ambities van de Krookbewoners (Universiteit Gent, imec, Cultuurconnect, Inuits). Je doet proactief voorstellen over hoe de werkplek en interne processen geoptimaliseerd kunnen worden, en volgt de uitvoering van deze verbeteringen op in nauw overleg met de partners.
 • Je optimaliseert en onderhoudt de interne communicatie tussen de partners in De Krook. Af en toe organiseer je interne medewerkersevents, die het samenhorigheidsgevoel tussen de partners optimaliseren en de vlotte communicatie bevorderen.

Profiel

 • Je hebt zin in een afwisselende en gevarieerde job. Weinig herhaling en vaak aan de slag gaan met nieuwe, gekke ideeën geeft jou energie.
 • Je vindt het tof om je snel in te werken in nieuwe onderwerpen en ermee aan de slag te gaan. Comon organiseert heel wat verschillende evenementen: gaande van een kleine dialoogavond met een kwetsbare doelgroep, tot een groter publieksevenement, maak-workshops met kinderen, hackatons & design sprints met studenten, ondernemers en heel wat anderen. Jij wil je expertise niet beperken tot één van deze soorten activiteiten, maar vindt het net super om je aan heel wat verschillende dingen te wagen.
 • Je bent mensgericht. Je werkt vlot en graag samen met anderen, communiceert mondeling en schriftelijk vlot en duidelijk in het Nederlands (en occasioneel in het Engels) met zowel collega’s als externe partners, hebt geen schroom om bezoekers aan te spreken op een evenement...
 • Je werkt proactief en neemt verantwoordelijkheid. Je ziet het helemaal zitten om de operationele voorbereiding, uitvoering en nazorg van evenementen en de optimalisatie van de werkplek volledig in handen te nemen. Je schiet hierbij op het juiste moment en op eigen initiatief in actie.
 • Je bent een sterke organisator en werkt planmatig. Je bent in staat om op een goede manier het overzicht te bewaren over planning, to do’s en draaiboeken. Je kan structuur aanbrengen en dit overzicht op een heldere manier naar anderen toe communiceren. Je bent in staat om samen met ons soms gekke, ambitieuze dromen te vertalen naar een haalbaar plan van aanpak.
 • Je hebt 3 á 5 jaar werkervaring die relevant is voor deze job, bijvoorbeeld als eventmanager of projectmedewerker voor een vergelijkbaar project.
 • Je hebt minimaal een bachelordiploma, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je vindt het belangrijk om te werken in een maatschappelijk geëngageerde organisatie.
 • Je bent bereid tot sporadisch avond- en weekendwerk.

Aanbod

 • Een voltijdse job met een contract van onbepaalde duur, met de mogelijkheid tot onmiddellijke ingang.
 • Een marktconform loon met een aantrekkelijk voordelenpakket (groeps- en ziekteverzekering, maaltijdcheques, laptop, telefoonabonnement, vergoeding woon-werkverkeer).
 • Een leuke werkplek op de Krook-site, in een leuk team waar er ook plaats is voor plezier.
 • De mogelijkheid om flexibel te wisselen tussen aanwezigheid op kantoor en thuiswerk, in afstemming met je collega’s.
 • Een boeiende job in een erg leerrijke omgeving. Comon en De Krook werken op het kruispunt van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook, en werken daarnaast nog met heel wat andere partners samen. Je zal dus dagelijks samenwerken met mensen uit al deze organisaties. Je leert veel nieuwe mensen en organisaties kennen.
Categorie
Andere
Type
Vast
Tewerkstelling
Voltijds
Regio
Oost-Vlaanderen